Satire: Velkommen!

– Finn Wilkens, i dit afskedsdigt i Hanstholm Posten forklarer du, at du døde og for til himmels og blev ansat på Himmel Posten. Det passer jo ikke, mener journalist Wilky Finnenstein fra Hanstholm Posten, der har bedt om et interview.

– Jo, jo, det passer skam. Jeg kom bare lidt for tidligt, mente de kloge deroppe og bad mig gøre lidt nytte på jorden først. Jeg er ikke genopstået, men nærmest nedstået.

– Og nu laver du så denne nye netavis “KlitPosten.dk”?

– Ja, det er en blog. Jeg synes, det kunne være sjovt at fortsætte den lokale journalistvirksomhed, og jeg synes også, at med den fremgang, Klitmøller har på alle planer, kunne der være god anledning til at holde fast i de gode historier, som gengives seriøst og ordentligt, når jeg selv skal sige det, og vride de andre ud som useriøse og uordentlige. Her har jeg mulighed for at udvikle noget lokal satire, hvilket der er hårdt brug for. Engang var der revy i Klitmøller. Hvor i alverden er der blevet af den?

– Kan andre bidrage?

– Alle kan deltage med diverse input. Skal man for eksempel have julebal med spejderne, kan man enten maile en færdig tekst eller bede mig gøre den salonfähig. Kommer der stødende og frække ting på, og jeg tror godt, du ved, hvad jeg mener, så kommer den ikke på. Det gælder også for kommentarerne.

– Jeg garanterer minimum hver søndag én ny tekst. Jeg fylder flere på i ugens løb, men det, du læser om søndagen bliver prioriteret ned og der kommer nye ting på senest søndagen efter. Enten en seriøs artikel, en useriøs satire eller måske en historie fra det virkelige liv. Så er der noget for enhver smag. Også den dårlige.

– Risikerer du ikke, at nogen læser artiklen som satire og satiren som sandhed?

– Jeg vil gøre, hvad der står i min litterære tastaturmagt for at fremstille satiren så meget ud over det virkelige, at ingen kan være i tvivl. Dog har du naturligvis en pointe. Vi ved alle, at ingen satire kan måle sig med virkeligheden.

– Hvad er dit sigte på længere sigt?

– Det er ret dårlig sprogbrug at anvende det samme ord to gange i samme sætning. Du har nok ingen chance for at blive ansat her på redaktionen, hvor vi sidder 23 enormt engagerede professionelle fagfolk og arbejder.

– OK, undskyld, så er vi vist i gang med satiren, men hvad vil du med KlitPosten på lidt længere sigt, og hvordan kan du finansiere den? Og undskyld at jeg helt glemte, at du er forhenværende fundamentalistisk dansklærer med hang til korrekt stavning og tegnsætning og slet ikke rigtig journalist, æh bæh.

– Jeg har jo ingen indtægt og gør det kun for sjovs skyld. Hvis jeg kan få dækket omkostningerne med en smule reklame, ville det være overordentligt fint. Men den vil være lokal, og vi er jo alle afhængige af det lokale. Nå, nu må du godt gå. Arbejdet venter.

– Ja, ja. Du skulle være blevet hos os.

– Nu var det ikke Finn Wilkens, der fyrede Hanstholm Posten.

Tilbage

Skriv en kommentar!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 Kommentarer

 • SVAR

  Daw Do. Allerede i de første tobord dvs. de første to ord har telefonen redigeret så jeg ikke aner hvad jeg skriver til dig Finn. Jeg har allerede glemt hvad det skulle være. Desuden er jeg under indflydelse af din sidste bog. Sådan går det.

  • SVAR

   Spørgsmålet er, om det er hjernen, der svindler med én, eller det er omvendt? Min klare anbefaling til dig er at skippe automatisk ordforslag. Hvad skal en anerkendt skribent som dig med den? Dernæst den automatiske stavekontrol. Hvad skal en lærd mand som dig med den? Under alle omstændigheder bliver jeg glad over at høre fra dig og dine mange skjulte budskaber. Hvis min hjerne ellers tolker din hjerne rigtigt.>

 • SVAR

  Møjn Finn

  Tillykke med “KlitPosten”. Det må vel betyde et farvel til Hanstholm Posten.