Anmeldelse: LU´LI – jubi

  🍸🍸🍸🍸

Lu´li Appassimento Rosso IGT Puglia Passito 2016 hedder vinen her til kroner 80,- nedsat fra 110,-. Den er på 14,5%,  er italiener fra Puglia i Syditalien, MontePorzio Catone, og fremstillet af Negroamaro og Primitivo-druen (ligesom Solone), og nu ved du to ting: Jeg kan godt lide Primitivo, og Primitivo er det samme som Zinfandel. Dermed er der dømt tunge frugter: Brombær og solbær. Vinen er tyk, flødeagtig. Når den kun får fire stjerner, skyldes det, at der er en anelse syre i oplevelsen. Nogle ønsker denne lettere skarpe splint i fingeren, andre er helst fri for den.

Den har den samme runde, bløde og let sødmefulde smag som Solone (læs om den her), men nok en smule mindre kraftig.

Smagen kommer totalt til sin ret, når du drikker den en anelse koldere, end du plejer. Behold den lidt i munden og fornem, hvordan det hele udvikler sig, og du får et væld af smagsnuancer ind. Egentlig burde man aldrig drikke sådan en vin sammen med mad. En vin skal suplementere god mad, men Lu´li tager fuldstændig magten.

Passer fint til en god kødret, men du skal nok regne med et glas mere end med Solone. Det får du råd til, for du kan få næsten tre flasker Lu´li for en flaske Solone. Lu´li tilsætter maden en smule skarphed. Jeg ved godt, professionelle vinanmeldere ikke anbefaler vin til for eksempel andesteg; de går mere ind for mørkt øl. Jeg er tildels enig. Men – tag nu lige et glas først af Lu´lien. Fås hos SPAR Klitmøller.

Lukket for kommentarer