The Garden

 🥕🥕🍔🍔🍔

Cafe Conrad, der var restaurant, er nu blevet til en cafe, der hedder noget på engelsk: The Garden med et menukort, der også kun er på engelsk. Har englænderne overtaget Klitmøller? Dunemills? Nå, man vænner sig til det.

Cafeen er smagfuldt indrettet; man mærker tydeligt, at en kvinde står bag. Alene farverne gør det. Her er friske kulører og fantasifuld indretning, og jeg spørger, om det mest er for unge mennesker.

Emma tager smilende imod. Der er ikke mange gæster denne søndag aften, så vi føler os virkeligt i centrum.

– Nej da, svarer hun. – Det er for alle, men vi er ikke en spiserestaurant i gængs forstand. En cafe, hvor man kan få lidt godt til ganen, også vegansk.

Men det ændrer ikke, at det på en eller anden måde ligner en café for unge mennesker med små børn. Jeg gætter på, at det i mindre grad er pensionen, som det er uddannelsesstøtten, man betaler maden med.

Vi skal smage på noget fisk og noget gedeost. Da vi hverken er veganere eller zygopteraer, kan vi spise alt fra spisekortet.

Hustruen vælger en toast til 98,-. Gedeosten smager fortræffeligt, og toasten nedenunder er en slags kiks, der knaser sprødt mellem tænderne, hvor kun de gule kikærter blødgør den lidt pebrede smag.

Jeg vælger en mørksej på ristet brød og masser af grønt til. Også til 98,-. Hertil et par glas hvidvin á kr. 55,  og den smager ganske udmærket. Det gør fisken også; mørksej kan have en lidt dyster smag, men ikke denne. Helt tydeligt er det frisk fisk fra Hanstholm.

Asbjørn serverer med udpræget lune og fortrækker ikke en mine, da jeg forklarer ham, at der er en apostrof for meget i det skilt, der står på gulvet: "Spis og vær´ glad". Han vil straks næste dag forklare det til sin chef, at adskillige gæster har påtalt den skæbnesvangre fejl. Det er selvfølgelig også lidt ærgerligt, da det så vidt jeg kan se, er det eneste, vi kan se, der er på dansk.
Der står herlige kager, man kan købe, på disken, frit tilgængelige på runde tallerkner. Der burde måske være lagt låg på. Hos bageren skal de i hvert fald være bag glas, så kundernes hysteriske bakterier ikke kan nå dem.

Vi forlader cafeen ad bagdøren ud på den splinternye terrasse. Havde temperaturen blot været noget højere, havde vi da sat os derud. Indtil videre er der åbent i weekenden, men nu, da sommeren står for døren, vil åbningstiderne snart blive anderledes.
Det efterlader kun spørgsmålet om, hvornår sommeren kommer, for den er her allerede. Skal vi så belave os på efterår allerede i juli?

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer