The only one

   

Solone hedder rødvinen, som jeg har testet. Den kan købes hos SPAR Klitmøller for kroner 225,- og er derfor ikke sådan uden videre en vin, alle gider smide ned i kurven.

Den er endda nedsat med et ikke ubetydeligt beløb; SPAR Klitmøller har valgt at sætte den til de kunder, der er kræsne nok til at betale prisen.

Ser man på etiketterne på forsiden og bagsiden, falder det mig i øjnene, at denne italienske primitivo (druen er den samme som den californiske Zinfandel) oppebærer hele 17%. Det er tæt på at være hedvin! Kan de ekstra % så smages? Det kan ikke blot besvares med et ja eller nej.

Det første, man fornemmer, når man har lukket flasken op, er en behagelig og stærk duft af brombær, lakrids og rom. Du læste rigtigt. Rom. Jeg tager en mundfuld og lader den kølige italienske monstervin køre lidt rundt i munden. Jeg brænder mig ikke, men det er stærk kost! Den har en aroma, jeg næsten ikke kan huske, at jeg har været ude for før. Længe efter at jeg har sunket vinen, kan jeg smage den. Den holder så længe, at et glas af disse dyre dråber næsten er for meget til et måltid mad.

Den kan stærkt anbefales til røde bøffer, and eller andet krydret mad. Ingen nok så fed steg kan tæske Solone Primitivo Salento. Nu klør du dig i håret: Bør jeg virkelig købe så dyr en vin? Hertil er kun at sige, at én gang i år synes jeg, du skal anskaffe dig en dyr vin. Prøve at smage forskel på en dagligdags vin og denne SofiaLorenbombe. Bare én gang. Måske vil du fremover sværge til dyr vin. Måske er der andre ting, du kan undvære for at få råd. Tag en billigere ferie. Brug dit tøj dobbelt så længe som planlagt. Hold op med at abonnere på Netflix og den slags tidskrævende medier. Vask selv din bil. Sig til ungerne, at de selv må skaffe lommepenge ved for eksempel at vaske andres biler.

Nu har du allerede sparet så meget, at du kan købe en flaske om ugen et helt år.

Et tip: Drik rødvin en smule koldere, end du plejer. Når du tager en mundfuld, prøv så at beholde den i munden et stykke tid og mærk, hvordan smagsstofferne vikler sig ud ved at blive opvarmet. Skål!

(Antalaf 6 er en relativ vurdering til prisen)

 

 Vinen er nedsat fra kr. 300,-.

 

Andre indlæg, du vil synes om

1 Kommentar