To af samme skuffe?

Klik på billedet

🍷🍷🍷🍷🍸🍸 for Gran Appasso

🍷🍷🍷🍷🍷🍸 for Gran Appasso Edizione

Vurderingen er fyldt glas = ja! Vurderingen er i forhold til prisen, altså hvor meget man får for pengene.

Gran Appasso og Gran Appasso Edizione. De står to og to ved siden af hinanden, fordi de sælges i par hos SPAR Klitmøller for kr. 140 og kr. 250. Altså pr. flaske for den med den hvide etiket kr. 70 og for den anden kr. 125 pr. flaske.

Da de kommer fra samme vingård, bærer samme navn og den ene har en flottere flaske end den anden, kunne det være nærliggende at underkaste dem et nøjere syn. Berettiger prisforskellen til at anbefale den dyrere frem for den billigere? Selve testen har taget noget tid. Når man nu kun bør drikke én genstand pr. dag, tager det for mig omkring fire dage at gennemsmage de to vine.

Gran Appasso med den hvide etiket og bourgogneflaske (lang hals) samt en prop, der har et påtrykt verdenskort med inskriptionen "Planet Friendly", har en styrke på 14,5% og er en Rosso Passito. Fra Puglia, Italiens hæl, hvor den har fået masser af sol. 98 points står der på guldetiketten på halsen, der i øvrigt har reliefpræg.

Den har en behagelig sødme og er fri for tanniner og syre på den skarpe måde. Er den en smule tynd, kan det skyldes, at flasken lige er åbnet. Næste glas er betydeligt fyldigere, og her fornemmer jeg, at man får meget for pengene, altså 70 kroner. Jeg vil betegne den som en usædvanlig god hverdagsvin; det må være op til dig som læser, om du synes, at en hverdagsvin til 70 kroner er dyr.

Gran Appasso Edizione med den sorte etiket, en prop med påtrykt vindrue og 16% volt i en bordeauxflaske (lille hals) er en primitivo, som er redaktionens favoritdrue, som nogle læsere vil huske. Alene af den grund er den sådan set allerede foran på point. Der står også Puglia på den flaske.

Den smager af mere, er tykkere i konsistens, piskeflødeblød og helt uden syre eller taniner. Giver en dejlig eftersmag, som holder sig længe. Den er samtidig 1,5% kraftigere, hvilket jeg synes, jeg kan mærke og smage. Men det er nok bare indbildning. Konklusionen må være, at denne Gran Appasso Edizione er til mænd, der er i stand til at følge Sundhedsstyrelsenes råd om højst to genstande pr. dag. For den er så tilpas kraftig, at to glas er rigeligt.

Begge vine smager godt, er velegnede til kødretter og giver en meget fin eftersmag. Forskellen er i drøjden og en smule i fylden. Den dyre smager af mere og er drøjere. De 50 kroner mere for den er givet godt ud, finder jeg.

For resten. En læser har tilkendgivet, at han ikke er meget for de vine, der er så stærke, at han kun kan drikke et enkelt glas ad gangen. Næste dag, påstår han, har ilten ødelagt vinen. Hvilket er rigtig nok. Men det er der råd for. Du skal anskaffe dig en vinpumpe til mellem 160 og 2.000 kroner (alt efter, om den skal være guldbelagt); den kan pumpe ilten op fra den halvfulde flaske, så du næste dag stort set vil have samme friskhed, som hvis du første der åbnede den. Stort set.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer