013

Keramisk kogeplade fra jernalderen

Vores kogeplade er fra mindst før årtusindskiftet, så nu skulle det være.

En med induktion, det er in for tiden. I vores alder gælder det ikke alene om at følge med tiden, men også helst være en smule foran. Jeg har dog endnu ikke anskaffet mig en iPhone X, fordi jeg synes, den alligevel er for moderne. Her tænker jeg på prisen.

Fredag morgen ankom håndværkeren med en ny bordplade. For den gamle kunne ikke klare udfræsningen af de større mål, den nye kogeplade havde. Han knoklede i halvanden time, så var bordpladen klar til det nye vidunder.

En elektriker kom med den dyre kogeplade ud på eftermiddagen. Han var lidt forsinket, men var meget omhyggelig, og så sad vores nye kogeplade der og ventede på aftensmaden.

Jeg havde skrællet kartofler og satte spændt gryden over og trykkede på tænd-knappen. Det blinkede festligt mange steder, men så døde nytårsblusset ud. Nå, nå. Jeg trykkede da bare igen, og det samme skete. Jeg fik åndenød, for hvad gjorde jeg forkert?

Jeg ringede straks til forhandleren, men der var lukket. Så ringede jeg til elektrikeren, der først kunne komme næste dag, lørdag. Hvad han da også gjorde. Han målte alt igennem, og intet var forkert. Vi må vente til i morgen, meddelte han, så har serviceafdelingen åben.

Næste morgen, mandag,  kom hans elektrikerboss for lige at måle igennem, om det, knægten havde sagt, nu også kunne passe. Det kunne det. Så ringede han til serviceafdelingen.

Næste eftermiddag, tirsdag, kom montøren og tjekkede lige for en sikkerheds skyld det samme, som de to elektrikere havde tjekket. Ingen fejl. Så skildte han resolut kogepladen ad og satte et nyt print i. Det var et dyrt print, men forhandleren hang jo på den. Så satte han strøm på, og vi ventede spændt.

Det samme skete. Nytårsfyrværkeri og lysbomber og en masse tal og til sidst “e”, “r”, “4” og “7”. Fejl 47 ringede han til sin mester, der omgående fastslog, at så var maskinen ikke konfigureret fra fabrikkens side, hvilket han aldrig havde været ude for før.

Han trykkede bare på startknappen, skrev 013, trykkede igen, og vupti: Så virkede den.

Tirsdag ud på aftenen kunne vi så med succes endelig koge kartofler og stege rødspætter.

Men tænk, om der i manualen, som jeg havde studeret fra a til å, havde stået noget med konfiguration. Det lille nummer kunne jeg da snildt have klaret uden elektrikere og montører.

Højradioaktiv induktionskogeplade fra i dag

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer