Fiskeauktion


Den første af to fiskeauktioner til glæde for turister og os andre og til fordel for de to klitmøllerforeninger, lystfiskerne og Redningshuset gik over al forventning.

Masser af folk var dukket op, så mange, at næste år bør foreningerne måske overveje at flytte arrangementet til Hanstholm Hallen.


Per Frøkjær bød velkommen i korte, velvalgte vendinger og informerede om auktionens spilleregler. Desuden gjorde han opmærksom på muligheden af at kunne købe mad og spise enten indendørs eller udenfor i det fine vejr.


Christian Kjeldsen for rundt og fotograferede.


Stine Bak Odder oversatte på stort set fejlfrit tysk, selv om det var uklart, om der var tyskere til stede. Hun så ud, som om hun havde set dem.


Rylle var auktionarius og ser ud, som om han kan li´ det. Hans stemme er måske hans største aktiv. Den mand behøver ingen mikrofon. Se videoen til højre.

– Næste! Det er en torsk! Det er kvalivare! 75 kroner for den? 80 kroner. 85 kroner er budt. 90. Der er budt 100 kroner for den. 110. 115. 120. Er der nogen, der vil give 125? 125. 130.
Torsken gik for 145, og vi betalte.
Ude bagved slagtede fiskerne på livet løs, og man må beundre dem for hurtighed og dygtighed. Se videoen til højre.

Et godt indslag i det turistramte Klitmøller, der for tiden er et trafikalt knudepunkt. Folk bevæger sig til fods, på cykel, på skateboards, på knallert, i bil, i bil med campingvogn, i autocampere store som sommerhuse, og de fleste har et eller flere surfboards hængende et eller andet sted på transportgenstanden. Vangsåvej længes efter at blive ændret til én vejbane med forhindringer.
Man kan spise på utallige spisesteder. Om vinteren er der desværre ikke ét.

Andre indlæg, du vil synes om

1 Kommentar

  • Fine billeder og fin beretning fra aktionen.