Hennested

 Jim Mike Risgaard

 

Hennested hedder et hus i Hanstholm.
Det er en bygning, der ligger lige foran den gamle politistation. Den ene halvdel af huset er fyldt med arbejdspladser for aktive, udøvende og kreative kunstnere, den anden halvdel er butik, hvor forskellige kreationer sælges.

 Nabo, Hanstholm Politistation, omkring 2000

– Det var egentlig, fordi jeg havde lyst til at starte noget nyt, forklarer en af ejerne, 29-årige Jim Mike Risgaard, – vi overtog stedet i november 2017 fra ejeren af Madbaren.
– Jeg laver lidt i træ og jern, og det er meget forskelligt, det, jeg laver.

– Man betaler 1.250 kroner i måneden for at have en arbejdsplads her. Nogle af lejerne er i starten af deres iværksættervirksomhed og ved ikke helt, hvilket ben de skal stå på, og så er dette en udmærket begyndelse. Andre er etablerede og selvstændige, der bare har manglet et sted at sidde.

– Måske trænger Hanstholm også til at få sådan noget som det her. Derfor har vi også foredrag med mølboen Casper Steinfath i aften. Først kommer en række kvinder og fejrer en polterabend, de skal tegne croquis først og derefter lytte til Casper. Men der er også offentlig adgang. Og Crissy kommer her og serverer dejlig mad for os.
– Vi håber på, at tilslutningen fra holmboerne bliver større med tiden. Der kommer faktisk flere mølboer end holmboer. Mange kigger lige ind, men kommer ikke mere. Det er en skam. Nu ser vi i aften. De skal lige se det an først. Men Madbaren har de taget til sig, så mon ikke også dette?

Foredraget med Casper Steinfath blev en fin aften, og en hel del fortrinsvis unge mennesker dukkede op for at se og høre den mand, der som den første i verdenshistorien har krydset Skagerrak på et bræt.

 

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer