Interview med kvinden bag “Cool Cut”

 

– Jeg har altid været meget kreativ i mit liv, og jeg tror egentlig, at dengang jeg stod der og skulle finde ud af, hvad jeg skulle være, var det meget oplagt.

Siger Heidi Kristensen, indehaver af frisørforretningen Cool Cut på Ørhagevej 20 og tilføjer:

 

– At kunne kombinere kreativitet og møde forskellige mennesker i hverdagen er fedt. Jeg elsker at hører forskellige historier fra mine kunders hverdag samtidig med, at jeg laver deres hår.

– Jeg valgte at kombinere frisørarbejdet med alternative hårløsninger og arbejdede hos Toftild efter endt barsel med min datter. Nu har jeg bare lyst til at prøve at stå på egne ben.

– Det er min første selvstændige forretning, ellers har jeg arbejdet i Aalborg i frisørbranchen siden 2005.

– Det kreative i dig kunne meget vel have givet et andet erhverv, ikke?

– Jeg laver en masse i fritiden. Hækler, maler lidt, det er fedt med farver … Det er nok det der med at være med på noget moderne, skabe noget med fede farver og først og fremmest at være i kontakt med mennesker.

– Du har lavet parykker og toupeer?

– I otte år. Samtidig med almindeligt frisørarbejde.

– Hvor længe holder sådan en paryk?

Man kunne da godt overveje …

– Forskelligt. De ægte hårparykker bliver fornyet hvert kvartal, egentlig holder de til meget. Men når de er limet eller tapet på hovedet, bliver de “trætte”. Er der en sygdom bag hårtabet, får man tilskud.

– Men almindelig skaldethed giver ikke tilskud?

– Nej, griner Heidi.

Sandt nok. Så skulle man måske kunne få tilskud til alt muligt mellem himmel og jord. Jeg kan i flæng nævne: Skæve tæer, en manglende fortand, stritører, oppustet mave efter nytårsaften, tømmermænd, lav intelligens (jo, tak, ikke så dårligt) eller hvad med et for højt golfhandicap? Det gør da ondt, og det burde sandelig kunne kompenseres af kommunen.

– Jeg har mange sjove oplevelser. Jeg grinte meget, da en mand ringede og bare sagde: Hallo? Kan du klippe mig i dag? Det kunne jeg godt. Så dukkede han op og jeg blev lidt usikker på ham. Men i virkeligheden viste han sig at være så mild og venlig. Han troede sikkert, jeg vidste, hvem han var, og at det var ham, der boede i “Gitte og Finns” hus, som man siger meget her i klitmøller. Når kunderne fortæller om andre, er det altid beskrevet, hvor de bor, og hvem der boede der før dem, det griner jeg meget af! Sådanne oplevelser giver noget ekstra til dagen. Man møder mange forskellige typer personligheder i løbet af en hverdag, det er fedt!

– Jeg har ikke haft kedelige oplevelser endnu. Folk har taget så godt imod mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

– Jeg lader revisoren udarbejde regnskabet, for jeg har nok at bestille.

– Det at være iværksætter er at stå frit. Som lønmodtager er man pakket ind alle steder; som iværksætter har man chancen for at score gevinsten og risikoen for at tabe det hele. Er jeg syg, kommer der ikke penge i kassen.

– Så sidder du i saksen og får kam til dit hår?

– Hæ. Ja.

Heidi fejer for egen dør

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer