Juleinterview med Barbara Best

Barbara Best fødtes i omegnen af den sydtyske by Ulm for 61 år siden i 1956. I dette nederste sydlige hjørne af Tyskland grænsende til Schweitz er katolicismen religionen.

Den sagde ikke Barbara noget. Som 16-årig tog hun helt og aldeles afstand fra alt, hvad der havde med tro at gøre.

– 20 år efter fik jeg et møde med JESUS sent om aftenen  (det var før, jeg sov). HAN spurgte, om jeg ville følge HAM – og jeg sagde nej tak til HAM i første omgang. Men det ville jeg gerne et halvt år senere.

En aften til et møde så hun et uforklarligt lys bag broderens hovede og følte selv noget mærkeligt ske.

– Om natten vågnede jeg og var en helt anden person, syntes jeg. Det kom til mig, både lyset og fornemmelsen af, at Jesus var der. Det øjeblik ændrede alt i mit liv.

Det tør svagt antydes. Barbara har siden virkeliggjort det, der er budet i biblen specielt her i den søde juletid: Forlad jeres jordiske gods og koncentrer jer om det ene fornødne.

Og efter flere år forstod hun, at det var enten eller. Enten skulle hun følge Jesu bud, eller også skulle hun blive i sit ægteskab.

-Jeg var lykkelig gift og fik 4 børn.  Men min eksmand ville ikke acceptere mit nyt liv med tro på JESUS , fandt sig en anden og lod sig skille 2002.

 

Hendes mand var en succesfuld iværksætter, der var blevet rig på jordisk mammon, og efter nogle år i lukusus besluttede Barbara at forlade ham og flytte til Danmark.

– Fordi Jesus sagde til mig, at der skulle jeg tage hen.

Barbara kan ikke helt forklare, hvorfor det netop skulle være Danmark. Man kunne jo godt mene, at der måske var andre steder, hvor de i højere grad trængte til lidt omsorg.

– Men skilsmissen kastede vel nogle millioner af sig?

– Det kan godt være, at den ville have gjort det, men jeg sagde pænt nej tak. Jeg ville ikke have pengene, fordi Jesus havde vist mig vejen, og den vej var ikke fyldt med penge, men med kærlighed.

Barbara flyttede til Danmark med gode venner og familiemedlemmers hjælp og havnede efter noget hin- und her i store dele af Danmark – i Hanstholm. Her blev hun inviteret til Klitmøller Kirke, hvor der var korsang. Hun blev så betaget af Klitmøller, hvad vi mølboer sagtens kan forstå, at hun i september 2003 flyttede ind i lejlighed 4, præcis som Jesus havde forudsagt.

Siden har byen for hende heddet Klitmøller. I forholdsvis beskedne kår, understøttet af venner og familie. Hun har permanent opholdstilladelse og taler et meget fint dansk.

– Jeg finder glæden overalt. Alt bindes sammen af helligånden. Jesus først og fremmest; og den himmelske far betyder så meget for mig; han er så meget anderledes end min jordiske far, der slog os alle, også min mor.

– Så du har sagt farvel til et liv i luksus og rigdom til fordel for et andet og noget mere beskedent?

– Jeg er så glad for at være sammen med børn, med ældre og syge, også psykisk syge mennesker, og andre, der har brug for mig. De er mine venner, og jeg er lykkelig over det.

Barbara er meget lattermild og humoristisk anlagt og har svar på alt.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer