Slankekur, der du´r …

Artikel

… og så er den gratis!

Alle erfaringer viser, at slankekure ikke duer. Alligevel hopper vi i med samlede ben især som nytårsforsæt og vælger noget, man skal følge betingelsesløst også med kontanter. Til glæde for dem, der skriver slankebøger, -artikler og laver -udsendelser på TV.

Når februar begynder, har man som regel glemt alt om slankekure og er vendt tilbage til den gode, gamle livsstil, som det hedder.

I virkeligheden gælder et meget gammelt husråd stadig. Du skal nemlig slet ikke hoppe ombord i en eller anden slankekur. Det duer ikke.

Sådan. Så er det sagt. Du skal heller ikke tælle kalorier. Der er intet, der kan dræbe motivation som kalorietælleri.

Du skal i stedet lade være med at lave drastisk om på mange ting på en gang.

Og så i øvrigt følge det, du har hørt nogle gange:

Spis mere groft, spis mindre kød, spis flere grønsager, sæt rygningen ned eller undlad helt, drik en smule mindre alkohol og - frem for alt - rør dig noget mere.

Sådan. Intet hokus-pokus her.

Hver af delene i behersket omfang, så din dagligdag næsten ikke ændrer sig. Næsten.

Rør dig lidt mere = tag trappen, så du bliver forpustet. Tag en løbetur med din hund, bare indimellem. Rejs dig fra lænestolen uden at støtte med hænderne. Genfind glæden ved en ugentlig time at spille badminton. Eller svøm. Gerne i et havbad, hvis du ikke generes af for meget sand.

Drik mindre = hold en alkoholfri dag en gang imellem, for eksempel hver mandag. Den er alligevel ødelagt.

Spis mere groft = spis rugbrød i stedet for franskbrød, spis havregryn i stedet for Guldkorn og stræb efter, at grønsagerne fylder det samme som kød og kartofler. Undgå smør til brødet og sovs til maden, hvis du kan.

Du siger, det her tager et år? Næh, det tager flere år med et minimalt, men dejligt vægttab, der er stabilt, langsomt og først standser, når du har din naturlige vægt. Men det er klart, at du allerede til næste jul kan fremvise en anden og slankere udgave af dig selv.

Sidegevinsterne er mange. Du sover bedre om natten, du sparer penge på en uduelig slankekur, der ikke virker alligevel, du bliver en meget bedre elsker (jeg ved godt, det er noget af en påstand, men den står i Alt for Damerne), du får større overskud til din familie og dine venner (hvis du ikke har nogen, vil du få det), og frem for alt får du et skidegodt forhold til dit bedre jeg, som du render rundt med indeni.

Du går ikke længere og pisker dig selv med negativt ladede ord og kalder dig selv et pjok, og at det hele kan være ligegyldigt, for du kommer aldrig af med den mave. Jo, du gør.

Ikke på tre uger, men måske på tre år.

Lad os tales ved 16. januar 2021. Klokken 16?

Andre indlæg, du vil synes om

6 Kommentarer

  • jeg har fuldt 5-2 kuren efter at have læst bogen på bilioteket. Men man bliver træt af de dage hvor man skla nøjes med grønsagsbullion.

  • 50 slankekure har jeg nok haft og ingen af dem har virket mere end et halvt år og jeg fejler ikke noget med stofskifte, er kun lettere overvægtig og gider ikke en eneste kur mere heller ikke den her!! er ligeglad og vil have lov til at se sådan ud. punktum!

  • Den har jeg været på i 4 år men uden held! Der må være noget der er gået helt skævt

  • Fantastisk.. lige efter mit hovede. Den nupper jeg.. vi snakkes i 2021 kl.16

  • På given foranledning skal jeg gerne slå fast, at billedet altså ikke forestiller mig i mine yngre dage. Så meget hår har jeg ikke haft på én gang.

  • Kan vi tales ved 16. januar 2021 kl. 17? Der er lige kommet møde ind kl. 16.