Radio&TV: Radio 24/7 erstattes af Radio Skru op

Mona Lisa Olsen

Radio24syv slukker og lukker i dag. Radioen erstattede P3s dumsmarte værter og de bedagede P1-udsendelser og fik adskillige danskere til at lytte til radio (igen?). Ikke blot de unge, der skal have musik hvert tredje minut, men os i de lidt støvede segmenter, der ellers ikke regnes med, når vi taler om radiolyttere. Bortset fra radioavisen.

Den Korte Radioavis, Det vi taler om, Q&A, Cordua&Steno, Det næste kapitel, Flaskens ånd, Bedste fjender for evigt, Meet the Selsings, 24 spørgsmål til professoren, Jeppesens bibelskole, Je Suis Jalving og meget andet viste en nytænkning, hvor det borgerlige Danmark også blev repræsenteret. For en gangs skyld.

Nu har Radio- og TV-nævnet (og staten) så bestemt, at der skal ungdom til. Men på trods af Radio24syvs succes, var det i stedet Radio LOUD, som  nævnet foretrak. Vi skal også følge arbejdet med Roskilde Festival, og det er festivalen sikkert glad for, ligesom spillestedet Vega, museet Enigma og Nationalmuseet kan se frem til ikke bare gratis, men statsstøttet PR.

P1 kan så falde tilbage til tidligere tiders støvradio. Nu er den værste konkurrent væk, og DF og S er vældig glade. Gad vide, hvad nævnet egentlig har tænkt på? Louds »manifest til fremtiden« er efter deres egen mening et opgør med den øvrige taleradio her til lands, som har spejlet den »veluddannede, vellønnede, velforsynede, veletablerede, velaldrende borger«. Altså dig og mig.

»Loud vil skabe en moderne tale- og kulturkanal for den yngste halvdel af befolkningen. Et lydunivers, hvor de unge kan genkende sig selv, deres værdier, livserfaringer og hverdag,« står der i ansøgningen (se Kulturministeriets hjemmeside).

Loud ønsker at sætte dagsorden sammen med de »digitalt indfødte, skrøbelige, studerende, gamende, larmende, uetablerede, nysgerrige, stærke, sjove, ja på alle måder vidunderlige unge i Danmark.«

Loud understreger, i hvor høj grad kanalen kommer til at være i ørehøjde med lytterne. Dem under 32 år altså – »uagtet hvor man bor i landet,« som det ligeledes står i ansøgningen.

Så: God nu nat til alle os over 32, - gå nu lige hjem. Det kan fra nu ske uden Radio 24/7. Dermed må vi atter nøjes med P1. Endnu engang tak til DF og S.

Nå, ja, det er sandt: Folketinget vil lige drøfte, om alt er gået retmæssigt til under Radio- og TV-nævnets afgørelse.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer