Blå himmel og blåt vand og en blå sport i Cold Hawai

Det er sjældent, at der ingen mennesker er i Klitmøller på landingspladsen. I dag var der en god grund til det, fordi de alle var i vandet …

En kvinde sidder i strandkanten

En vandhund nærmer sig

Vi er nemlig i surfland, hvor kvinder er i rødt

og herrer i gult

Så er det bare med at komme ud

sammen med alle de andre

Der var ingen mennesker på landingspladsen denne dejlige sommerdag cirka omkring middagstid.  De var nemlig alle sammen ude i vandet på boards for at lære den ædle kunst at surfe.

Det var den tyske surfer Christian Dach, der i starten af 80’erne ved et tilfælde opdagede bugten ved Klitmøller og dens surfspots.

Han gjorde opmærksom på stedets surfmuligheder, og snart spredte den viden sig blandt surfere rundt omkring. I dag kommer de fra alle egne af kloden.

Det har haft stor betydning for Cold Hawai, som området snart blev døbt. I begyndelsen kunne der være knubbede ord mellem fiskerne og surferne, man har hørt om chikanerier, men efterhånden bredte freden sig.

Surfsporten har medført et for Thy ret usædvanligt fokus på en bestemt by. Klitmøller har tiltrækningskraft som ingen anden vestkystby. Dog har mange også fået øjnene op for Vorupørs muligheder. Hele strækningen fra Agger i syd til Hanstholm i nord er et af Europas bedste surfområder.

Fik du læst:

Fik du læst:

Klitmøller om vinteren (2. af 4)

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer