Bliver man fuld af glögg?

Vi er en del, der lider af den antagelse, at glögg bliver man fuld af.

Akohol fordamper ved 78°. Hvis glöggen bliver varmere, forsvinder en del af alkoholen.

Hvis glöggen står og ligefrem snurrer i fem minutter eller mere, er der ikke meget alkohol tilbage.

Så konklusionen må være, at du næppe er så fuld, som du tror, du er, hvis glöggen har stået og snurret eller småkogt med temperaturer > end 78°.

Nu kunne det være interessant at finde ud af, hvad der er op og ned. Meget afhænger af tilberedningsmetoden og -længden. Står Palle hos SPAR i timevis med sin glögg på kogepunktet, eller varmer han den lige op til 78°, når SPAR laver udskænkning af glögg?

Med andre ord: Når SPAR afholder juleudskænkning af glögg,  bør man så hen til SPAR og lade bilen stå derhjemme for ikke at risikere noget?

Måske kan man drikke 3 glas glögg - uden at blive påvirket. Som det hedder.

KlitPosten.dk er klar. Klik og læs her, hvordan det videre går.

 

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer