Busjunta

En herboende borger har slået en seddel op i flere busskure på Ørhagevej:

Det offentlige opslag er henvendt til "Juntaen", og det vides ikke, hvem der tænkes på.

Junta er et spansk ord for forsamling, råd eller komité; brugt om et fællesskab, en forening – en gruppe der går sammen om et eller flere sociale eller officielle sammenslutninger. Med tiden er Junta blevet betegnelse for et militærregime, der ved et stats-/militærkup har overtaget magten og suverænt styrer en stat ved brug af håndgribelig magt – en militærjunta.

KlitPosten.dk har høfligt forespurgt på kommunen, om der findes en junta her, eventuelt en militært indstillet sådan.  Men byrådssekretær Godtfred Lund udtaler, at der ham bekendt ikke findes en militærjunta i Thisted, OG at intet byrådsnotat angiver en sådan.

Godtfred Lund: Oprindelig gift med Lilli Lund. Har to sønner i København. Byrådssekretær. Bliver i 1933 kontaktet af Mads Skjern, som vil købe en byggegrund. Har økonomiske problemer, men indfrier i 1934 sin gæld i Korsbæk Bank og skifter til Omegnsbanken. Foreslår i 1934 Mads Skjern at finansiere et maleri af borgmesteren. Kommer i 1935 i modvind, da Viggo Skjold Hansen beskylder ham for at lade et notat forsvinde i forbindelse med salget af grunden til Mads Skjern. Går i 1936 uden held til Omegnsbanken for at bede om endnu et lån. Forsøger efterfølgende at presse Mads Skjern til at låne ham pengene. Stikker kort tid efter af til Brasilien med kommunekassen og elskerinden, den storbarmede Elna Mackegaard. Sender et brev hjem til sin kone med det forsvundne notat.
En flottenhejmer og bedrager med store økonomiske problemer. I Brasilien falder Elna efter krigen for en ung, charmerende fodboldspiller ved navn Garrincha, og så må slukørede Godtfred Lund rejse hjem igen. Forældelsesfristen gør, at han ikke bliver retsforfulgt for det med kommunekassen. Ad omveje får han tilbudt fleksjob som byrådssekretærassistent i Thisted efter krigen, og på sin 100-års fødselsdag tilbydes han ansættelse sammesteds som byrådssekretær.
Til næste år vil han gå på pension. Han mener, han har alderen til det.

Ellers er indholdet af opslaget rigtigt nok. Al fast buskørsel er afskaffet mellem Thisted og Klitmøller i weekenden. Men der tilbydes så to alternative måder at blive transporteret på, hvis man ikke har råd til en taxa til omkring 500 kroner for en retur. Plusture og flexture.

Når bortses fra skolekørslen er det få gange, at der sidder mere end én passager i den daglige bus. KlitPosten.dk foreslår, at man anvender en 8-personers minibus til kørslen, hvorefter det måske kan være rentabelt også at have en busforbindelse i weekenden?

Kommunalbestyrelsesmedlem Peter Skriver Nielsen (A),
Næstformand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalg, oplyser til KlitPosten.dk, at når ruterne i weekenden er nedlagt, skyldes det, at der generelt er for få passagerer. Pengene slog ikke til, og byrådet prioriterede andre ruter, hvor behovet var noget større, og man oprettede ekstra hovedruter en gang i timen.
Byrådet har ikke indflydelse på bussens størrelse. Man sender transporten i udbud, og så bestemmer vinderen, hvilke busser man ønsker at køre med.
Han vil gerne anbefale plusture. Man skal bare vide, hvornår man ønsker at køre fra hvor til hvor og hvornår man vil tilbage igen. Bestil på Rejseplanen.dk højst 14 dage før og mindst to timer før. En enkelt tur koster 22 kroner, og  der findes en app, man kan anvende for nemheds skyld.
Klik på linket og læs mere om ordningen. Der følger en lille video med, der på forbilledlig vis fortæller, hvordan man gør.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer