Café Hawgus inviterer til Mortens Aften

Klik på billedet for hjemmeside

Café Hawgus i Klitmøller tilbyder i aften, Mortens Aften, andesteg i deres nu udvidede café og restaurant med ekstra spisepladser efter en succesfuld sæson, der startede i februar måned med indvielsen af det nyindrettede spisested, som også rummer modebutikken ANNES HUS i Klitmøller.

Selv om Hawgus nogle få dage om sommeren kan være en kølig forestilling, så har solen dog skinnet over byens nyetablerede café & restaurant på Ørhagevej 95. Efter en stor ombygning åbnede spisestedet i vinterferien i februar måned i år.

– Vi har haft svært ved at få armene ned, for vi har fået så mange gode anmeldelser af maden, siger Lene Andersen, der sammen med Gunhild Grønkjær står bag Café og Restaurant Hawgus.
– Det har været hektisk, men vi har haft en god start og sæson, om end sommervejret har været lidt svingende for ophold på grillterrassen. Forår og sommeren har vist, at der var behov for mere plads til spisende gæster indendørs. Det har betydet, at flere gæster i spidsbelastninger er gået forgæves.

– Vi har udvidet restauranten med 25 m2 og dermed ekstra plads til 20 gæster.  Vi har simpelthen måttet ”slanke” modebutikken ANNES HUS en smule for at få plads til restaurantudvidelsen, siger Lene Andersen, der fortæller at spisestedet har haft godt 20 ansatte i sommersæsonen.

-Udvidelsen af restauranten giver helt nye muligheder for at tilbyde flere lokalmenuer, da restauranten er den eneste i Klitmøller, der holder åbent hele året rundt. Selv nytårsaften!  Især gæster uden for byen har været skuffet over, at de ikke kunne få en kop kaffe eller spise, når de var på besøg i byen. Det har vi nu imødekommet med vores forretningskoncept, fortæller Lene Andersen. Det betyder blandt andet, at restauranten udvider menukortet med en del nyheder, blandt andet dagens ret på onsdage:

- Her serverer vi blandt andet stegt flæsk med persillesovs og ungarsk gullash som supplement til frokost- og alacarte-menukortet. Mortens And bliver hittet i dag, søndag den 10. november, med andesteg. Men der kommer mere på paletten i november og december med stor Thai/Sushi aften, Cavery-buffet hver torsdag, og året afsluttes med nytårstorsk (torsk og droset kuller) søndag den 29. november, fortæller Lene Andersen.

Kuller (Melanogrammus aeglefinus) er en torskefisk i torske-familien Gadidae, og den eneste art i slægten Melanogrammus. Den kan blive en meter lang med en vægt på 20 kg.
Kuller, som er en vigtig madfisk, er en bundfisk. Den lever på dybder fra ca. 40-300 m. Den er udbredt over hele det nordlige atlanterhav. I Island blev kuller især i gamle dage betragtet som finere end torsk.
Droset betyder, at kulleren saltes enten i kold eller varm tilstand.

– Alle retter kan bestilles som ”Mad ud af huset”. Cirka 70% af omsætningen er fiskeretter, siger Lene Andersen. Vores helt store hit er pandestegt stjerneskud og havtasketournedos. På kødsiden er det wienerschnitzel, som hitter.

Café Hawgus, der holder åbent onsdage til og med søndage, har nu plads til ca. 60 spisende gæster indendørs og tilsvarende på grillterrassen, som ligger ugeneret og i læ bag parcelhuset på Ørhagevej i Klitmøller. Huset har tidligere fungeret som privatbolig for Grønkjærfamilien, hvorfor modebutikken er opkaldt efter moderen, Anne Grønkjær.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer