Efter optælling af stemmerne til kommunalvalget

Den nu tidligere kommunalbestyrelse samlet

Flagallé (næsten) op til Munkehallen

Nederst er vurderingen af valgresultatet omkring klokken 22.22 tirsdag aften!

Munkehallen er det største valgsted i Thisted, hvilket afspejler sig i antallet af biler her omkring frokosttid. Men hvor er vælgerne?

De indfinder sig i et roligt og jævnt tempo.

Her har et par af valgets hovedpersoner naturligvis også slået sig ned som tilforordnede.

Både den nuværende og den tidligere borgmester står kampberedte. Begge er gårdejere, i hvert fald til et navn indeholdende gård.

Mandatfordeling Thisted i 2017

Mandatfordeling Thisted i 2017

Ingen vælgere i kø!?

Lene Kjelgaard

– Hvordan tror du, det går, Lene?
– Jeg synes, det er meget spændende. Lidt åbent …, måske tæt på balance mellem de to fløje. Det vil jo altid være sådan, at dem, der får stemmerne, også er dem, der får lov at sætte holdet. Hvis den borgerlige blok får flertallet, er det da ikke utænkeligt, at der vil komme et skifte i Thisted.
– Men du kan vel aldrig vide, om konstitueringen medfører huller i den logik?
– Nej! Det er klart. Der er så lidt, der skal til for at flytte magtbalancen fra rød til blå, men ja, jeg har sagt det: Alt er forsåvidt usikkert og i spil sådan en aften og nat. Borgmesterposten afhænger nok også en smule af det personlige stemmetal i tilfælde af, at de relevante partier får et nogenlunde ens antal stemmer.
– Jeg håber selvfølgelig på, at de konservative får et godt valg. Tilsvarende har jeg en til vished nærende mistanke om, at Ulla har det samme håb for S og Niels Jørgen for V. Personligt tror jeg, at det borgerlige bagland i Thisted Kommune forventer en borgerlig konstituering, såfremt der er flertal for de borgerlige partier.

Ulla Vestergaard

– Har du kunnet sove i nat, Ulla?
– Jeg har sovet det antal timer, jeg plejer. Alligevel er jeg en smule nervøs; det er voldsomt spændende, faktisk helt vildt spændende. Vi håber på, at vi får et rigtigt godt valg, og så må vi jo se, hvordan mandater og stemmer fordeler sig. Det gode valg er grundlaget for det hele. Så enkelt kan det siges.
–  Har du lavet nogle forhåndsaftaler? Jeg ved godt, du ikke vil sige det alligevel …
– Nej, det ved du jo godt. At vi har været i stand til i S at overtage borgmesterposten indimellem skyldes, tror jeg, at vi er i stand til at arbejde sammen. Sådan er lokalpolitik jo også. Man sonderer terrænet og spekulerer på, hvem man bedst kan arbejde sammen med.
– Det bliver spændende i aften efter klokken 20 at se, hvordan partierne har klaret sig. Jeg skal være her hele dagen.
– Men det vigtigste foregår i aften på rådhuset?
– Ja, naturligvis. Det kan godt gå hen og blive sent, inden vi er færdige. Meget sent!

Resultatet klokken 22.10 tirsdag aften

Resultatet viser lidt overraskende, at V er gået frem til 7 mandater. Sammen med K har de borgerlige således 13, en for lidt til et flertal.

Men mon ikke DF og NB med hver et mandat vil kunne støde til og forsyne de borgerlige med flertallet? Dette er skrevet 22.22 tirsdag aften, så der kan ske meget i løbet af natten. Hvis det er rigtigt, at baglandet har beordret de borgerlige partier at finde sammen, kan det vanskeligt udmønte sig i andet end en borgerlig borgmester. Når V nu har fået flertal, må det formentlig logisk være Niels Jørgen Petersen, der bliver ny borgmester.

Men som sagt: Meget kan ske i løbet af natten. Vi ser i morgen tidlig!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer