Das Glück ist Glögg

SPAR Klitmøller har servering og smagsprøve på juleglögg. Julenissen, Palle Frost, herligt navn til netop den stilling, står ved den varme gryde og har lavet en meget lækker blanding.

– Palle, er det rigtigt, at alkoholen fordamper fra den varme glögg, så man faktisk slet ikke bliver beruset af at drikke glögg?

– Neeej, det er ikke helt rigtigt. Selv i rugbrød, der bages med porter, er der stadig 2% alkohol tilbage, når det ligger klar til salg.

– Alkohol fordamper ved 78°. Koger du glöggen?

– Nej, jeg kommer slet ikke deropad. Og den stærke alkohol, snaps og rom, kommer jeg først i til allersidst.

– Snaps og rom? Jeg troede kun, det var rødvin i …

– Nej, og det kommer aldrig op at koge.

Der er gode vintilbud inde bagved. Y har travlt med at sætte skilte op, og der er reelle kendte smagsoplevelser.

– Palle, det er jo snart en tradition, at du står her op til jul i SPAR og skænker glögg?

– Nu er det jo andet år, så ja, det er vel en tradition så. Det, jeg putter i, bruges ikke normalt i glögg. Snaps og rom for eksempel. Og så holder jeg rosiner, mandler og appelsinstykker udenfor. Så kan folk selv putte så meget i, de synes. Nogle vil nemlig ikke have det. Min kone vil ikke have rosiner i, og så bliver det sådan.

– Det kender du sikkert …

Jeg kan se, at Palle håber at have fundet en forbundsfælle i, at så bliver det sådan. Jeg prøver at overbevise ham om, at han ikke er Palle alene i vernden. En snak om 51% medbestemmende hustruer tager en smule tid, men det er nok ikke noget, der kan interessere ret mange af KlitPosten.dks læsere. De fleste er kvinder.

– Min grundopskrift kan faktisk findes på Menys hjemmeside. Jeg har også lavet glögg på hvidvin, ikke for sød, endelig ikke for sød, og så hvid rom. Jeg laver også kryddersnapse og har vel nok en 27 stykker stående derhjemme. Jeg laver essenser af det og bruger det videre.

Palle folder sin viden ud, og Y tilføjer, at måske burde Palle holde nogle foredrag nede i Redningshuset for byens pensionister om emnet. Vi skønner, at det kunne falde i god jord.

Hans glögg smager i hvert fald pragtfuldt. Jeg anede ikke, at glögg kunne smage så godt.

Hos SPAR Klitmøller er der lige inden for indgangen et par hylder med spændende glöggmuligheder, især fra Sverige. Af alle steder. Og årets glögg er med blåbær.

Klik og læs her, hvorvidt glögg gør dig beruset.

Andre indlæg, du vil synes om

2 Kommentarer

  • Jeg håber da ikke den gode Palle bruger hans kryddersnapse (essenser) til gløgg – det er da synd.

    • > Nej, nej, Niels. Kun til andre kryddersnapse. Ro på!