Klitmøller om vinteren (Indspark)

Martin Eigenbroth

Læs beretningerne om Vinterklitmøller:

1.    2.    3.    4.

Jeg holder af Klitmøller både sommer og vinter. Det er dejligt når der kommer turister (og lys) om foråret, og det er nogenlunde lige så dejligt, når de tager hjem igen.

Derfor jeg har ikke behov for at der skal være et stort antal mennesker hele året. Om forretningerne har behovet ved jeg ikke. Man kunne spørge de mest sæsonbetonede butikker.

Når det er sagt, så er her flere mennesker om vinteren end tidligere – byen vokser jo. Skolen og børnehuset står til en vækst på 150% målt fra 2016 til 2021. Det skyldes absolut ikke kun en øget markedsandel, men også at markedet er markant større end tidligere.

Når vi snakker byggeri, så arbejder vi med at udvide skolen, så det også bliver en form for aktivitetshus, hvor vi vil skabe byens største samlingssal (det siger heller ikke det store) og måske også en musiklokale, der kan bruges til koncerter.

Jeg tror på en yderligere vækst til byen på måske et par hundrede indbyggere. Så vil vi igen rende ind i, at hver en tomme i byen er bebygget – og den kan ikke udvides, med mindre man kopierer København og bygger ud i havet med en ny bydel. Og jeg tror, at de færreste i Klitmøller ønsker sig en by, der er ret meget større. Allerede i dag er det svært at finde ud af, hvem der er flyttet til byen. For bare fem år siden hilste man på de fleste danske nummerplader, når man kørte ned ad Ørhagevej. Det er jeg holdt op med, for jeg ved ikke, om det er nogen, der bor her eller er på besøg. Det havde nu også sin charme, da man kendte alle, og det er lidt sværere i dag.

Tilbage til Vinterklitmøller. Hvor er det godt, at Klitmøller har satset på fastboende frem for endnu flere turister. Det giver byen et nødvendigt liv hele året, som jeg nødigt vil være foruden.

Hvis du, kære læser, har lyst til at blande dig, er du meget velkommen til at skrive nogle ord til
redaktionen@KlitPosten.dk
eller blot kommentere her nedenunder.

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsten Storm
9. februar 2019 8.11

Jeg holder med Martin i at byen er stor nok