Dejligt, at også Hanstholm får et Sundhedshus – omsider

Holmboerne får endelig som Thys næststørste by eget lægehus eller sundhedshus. Det er en gammel nyhed, men hvis den er gammel, er det ikke en nyhed. Hvad er det så? Så er det oplysninger med fremgang og udvikling, der kan give glæde og tilfredshed. Så er den gamle nyhed ikke så ringe endda

Der knokles på livet løs her i august måned, hvor disse billeder er taget

Holmboerne får eget lægehus eller sundhedshus, som det hedder nu til dags ud på foråret i 2021. Det bliver med personale fra Lægerne i Nors, hvor den nuværende klinik nedlægges.

En tilflyttet holmbo har hidtil forbavset måttet se i øjnene, at han skulle helt til Thisted for at få en læge. Det bliver der lavet om på.

Det er ganske vist noget af en gammel nyhed, men da det er en god nyhed, kan den ikke gentages for tit. Der blev afholdt borgermøde på Hanstholm Gl. Rådhus d. 12. september 2019, og herfra er det kun gået fremad.
Når sundhedshuset i Hanstholm åbner dørene i 2021, bliver det et hus med en lægeklinik, med kommunale sundhedstilbud samt andre funktioner. Det skyldes, at den daværende regering i maj 2019 bevilgede 12,2 millioner til et sundhedshus i Hanstholm samt renovering af det i Nykøbing Mors. Der skulle dermed kunne regnes med omkring 11, 7 millioner til Hanstholm til nytænkning og renovering af det gamle rådhus.

Thisted Kommune er enige med lægerne i Nors om at betjene patienter i sundhedshuset i Hanstholm, når det står færdigt.

- For det første er jeg begejstret for den økonomiske håndsrækning fra staten, der sikrer, at vi kan få et sundhedshus i Hanstholm. For det andet er jeg utrolig glad for samarbejdet med lægerne i Nors. Det vil på længere sigt skabe rammen om en bedre rekruttering af nye læger, og det vil være til gavn for hele kommunen, siger Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Det betyder, at nuværende patienter i lægehuset i Nors skal en tur til Hanstholm, når de skal til læge. En ikke uoverkommelig afstand. Nogle patienter bor dog i Thisted, og de vil naturligvis skulle køre det længere.

Lægeklinikken i Hanstholm bliver bygget sådan, at der bliver plads til, at der kan rekrutteres nye praktiserende læger og uddannelseslæger, og det er i bund og grund det, der er brug for, så borgerne i området kan serviceres af praktiserende læger langt ud i fremtiden.

- Vi håber meget på, at det nye sundhedshus på sigt kommer til at give flere borgere i Thisted Kommune mulighed for selv at kunne vælge deres læge. Derudover glæder jeg mig rigtig meget over, at vi får opdateret vores genoptræningsfaciliteter for borgerne i Hanstholm, samt at vi får nye kommunale sygeplejeklinikker i den del af kommunen, slutter Ida Pedersen.

Fik du læst:

Fik du læst:

En tur i Hawskoven

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer