Demonstration i Klitmøller mod forskelsbehandling af mennesker

Vi er fem kvinder, der synes, at Klitmøller er et fint sted at demonstrere mod forskelsbehandling og undertrykkelse under det verdensomspændende navn Black Lives Matter: Rosa Lützen, Emilie Lærke, Terese Laursen, Emma Sølvsten Stensgaard og Josefine Aagaard. Vi kender hinanden fra efterskole og gymnasie og skulle besøge Emma, som bor i Klitmøller i et dejligt, skønt og gammelt  fiskerhus. Vi er mellem 24 og 25 år og har ikke før stået for en demonstration, så dette var vores første 🙂

Vi havde anmeldt vores demonstration bare én dag forinden, så da der dukkede omkring 30 mennesker op, som havde hørt om det forskellige steder fra, blev vi enormt glade. Vi endte på parkeringspladsen med et lille digt, og derefter forsatte samtalen på Røgeriet. Aldersspændet gik fra omkring 10 til 80, da en ældre mand dukkede op ved demonstrationens slutning.

Demonstration i Klitmøller Grundlovsdag

De fem fortsætter:

Vi havde hverken mulighed for at deltage i demonstrationer i København, Aarhus eller Odense, og vi havde på mange måder brug for at vise os med krop og ansigt også, da det føltes stillestående at sidde og nikke i enighed til hinanden. Budskabet bag Black Lives Matter og hele den opmærksomhed politibrutalitet og racediskrimination af gode grunde endelig får, bliver vist i medierne, som medierne gerne vil vise det. Tænder du for eksempel for FOX News, er fortællingen en helt anden, end hvis du læser NY Times. Her er USA et eksempel på et demokrati, som er så udfordret af magtliderlige rigmænd og dybe, historiske rødder i statsracisme, så det fortjener verdensomspændende pres på regeringen - også herhjemme fra, og også fra Klitmøller. Med mange bække små, kan vi forhåbentligt skabe et vandfald af retfærdighed, og på denne vis skabe et eksempel på hvad det vil sige, at stå sammen. Uanset om man er 15.000 eller 30 mennesker på gaden.

Det er siden kommet frem, at der var visse regler for den tilsvarende demonstration i København. Regler, der netop betød forskelsbehandling af deltagerne (red.)

Det tjener de fem tilrettelæggere til ære, at I Klitmøller var der ikke sådanne regler (red.)

I ovenstående forklaring om baggrunden for vores demonstration kan det opfattes sådan, at vi skulle være en del af Black Lives Matter, hvilket ikke helt passer. Vi støttede egentlig bare op om deres budskaber!

Mvh Josefine 🙂

Fik du læst:

Fik du læst:

Hvor der er en Klitmøllervilje, er der også en vej (v-å)20

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer