Den, der drejer nøglen, formindsker CO2-udslippet

Coronakrisen har lært os danskere, at vi faktisk er bedre, end vi selv gik og troede. Vi viser nemlig det hensyn, at vi holder afstand til hinanden, kun hoster i ærmet og ikke stimler sammen for dermed at give de mest sårbare af os en chance for at overleve virus.
Kunne dette hensyn til hinanden eventuelt overføres til trafikken?

Tomgang

Skilt til Løveapoteket

Lediggang og tomgang er roden til alt ondt. Her kommer et moralsk opstød.
Mange, især mænd med dieselmotorer, er forfaldne til at lade motoren gå i tomgang, hvis man lige skal ind og hente et brød hos bageren, eller hvis man lige skal ind og aftale noget med en god ven, eller hvis man lige venter på, at apoteket skal åbne, eller konen lige skal ind og se på tøj.
Er det mest dieselbiler og ofte håndværkere, der mener, det ikke gør så meget?

Næh. En mand holdt uden for Løveapoteket i en stor, flot Mercedes med en stor og flot dieselmotor. Kunne man høre. Han sad og kedede sig og lignede en direktør, hvis kone var inde for at købe Panodiler.
Vil det ikke være en god idé at standse motoren? Der er oven i købet sat et skilt op på muren: Sluk bilen! Man kan altid diskutere, om det er muligt at slukke en bil, men motoren kan man bestemt slukke. Man drejer bare nøglen mod venstre, og fuist! En larmende stilhed breder sig.

Det er dermed en vind-vind på flere fronter:
Man sparer det brændstof, der ellers ville stå og futte af uden noget formål.
Man sparer atmosfæren for noget CO2-udledning, ihvorvel det er små mængder, vi taler om.
Luften bliver en smule renere, måske mest for dem, der lige skal passere dieselhørmeren.

Faktisk er det ikke tilladt at lade motoren gå i tomgang længere end tre minutter, hvilket dog er noget, kommunen bestemmer. Derfor er der forskel på tomgangstiden i landet. Sine steder kan det være helt ned til et minut. Men altså i Thisted Kommune er det tre minutter. Med nogle få undtagelser. Læs mere om dem på kommunens hjemmeside.

Jeg har nu aldrig hørt om nogen, der har fået en tomgangsbøde.

Der sad en mand i bilen. Hvorfor han havde motoren kørende, vides ikke. Det var ikke koldt, han skulle ikke af sted, og det var nok kun et spørgsmål, om at han ikke kunne høre, at motoren var i gang?

Fik du læst:

Fik du læst:

Små smil og sjove episoder i coronationens dagligdag

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer