Den første bemærkning, jeg fik, var: “Scorepalle!”

Mazda MX-5, årgang 2009

Scorepalle, årgang 1949

– … så stod jeg der. Hos Mazda-forhandleren i Ålborg. Jeg skulle have en bil. Den behøvede ikke at være stor, for jeg har ingen børn eller børnebørn, intet fiskegrej, ingen fiskerbåd, ingen jagthund, surfer ikke, så bare jeg havde plads til en sixpack i bagagerummet, så …

– … og så fik jeg øje på den. Mazda MX-5. Den købte jeg. Jeg vidste jo ikke, da jeg sad i bussen til Ålborg, at jeg på hjemvejen ville sidde i en to-personers bil. Her kom jeg til at tænke på, at folk ville få et chok, hvis de så mig sidde i sådan en …

– … de vidste jo heller ikke noget. Det var en solskinsdag i september 2010, og kalechen var slået op, altså lukket. Men jeg holdt ind et sted for at slå kalechen ned i det dejlige solskinsvejr. Men så tænkte jeg på, hvad nu, hvis jeg ikke kunne få den op igen? Jeg ville blive helt til grin. At holde nede ved SPAR i øsende regnvejr med kalechen slået ned … som om der ikke var nok at grine ad i forvejen …

– … Den første bemærkning, jeg fik, var: "Scorepalle!" Der skulle nu ikke gå lang tid, før det blev uaktuelt, for det virkede overhovedet ikke! Det var selvfølgelig bilens skyld. Forkert mærke? Forkert farve? Jeg finder aldrig ud af det …

– … og jeg lejede en garage nede, hvor Nüllifer nu har klinik, men at gå derfra og helt herop efter endt biltur, var måske nok en anelse for dumt, selv om jeg er sådan en intelligent type, som troede, at en bil skulle være i garage, hvis den ikke var på vejen … endnu dummere, hvis jeg først skulle gå derned for at hente bilen, køre op i SPAR og læsse sixpacken ned i bagagerummet, køre den hjem og losse øllerne for så at køre den ned i garagen igen og GÅ hjem …

–… så det lejemål fik hurtigt ende. Senere fik jeg slidgigt i knæene og dermed problemer med ind- og udstigning. Lægen sagde, det var moderat, og jeg tænkte, hvis disse smerter er moderate, ser jeg ikke frem til senere, når de ikke længere er moderate. Det viste sig så sidste år, i 2019, at det faktisk var min hofte, der var slidgigtramt og ikke i den moderate version, skal jeg hilse og sige. Vennerne syntes, jeg gik som Tummelumsen, så det … Alle mine venner har fået ny hofte, så de overbeviste mig om, at det skulle jeg også have. Så i efteråret 2019 blev jeg opereret …

– … så nu føler jeg mig som en 60-årig, eller næsten, skal vi sige 90%, når jeg stiger ned i Mazdaen eller skal op … Vil du se? Jeg skal ud i det fine vejr og lufte min stråhat.

Palle vil nyde en tur i det dejlige vejr og

siger farvel og tak for i dag!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer