Den store krammertid lakker mod enden. Eller gør den?

Meget ondt kan man - med rette - sige om denne coronatid. Dødsfald, ensomhed, arbejdsløshed, isolation, angst for det ukendte.

Men - krammeren ser ud til at være på vej ud. Der kan gå lang tid, før Mor Mette giver lov til at kramme igen. Ikke alle beklager krammerens momentane afskaffelse. Især hos den ældre generation kan der generelt være en utilpashed over den hilsen.

 

Vi er vant til, at håndtrykket er den officielle hilseform i de vestlige kulturkredse.

Men man trykker ikke hånd med kollegerne, når man møder på arbejde eller går hjem fra samme. Hvorimod det gerne sker, hvis bestyrelsesformanden pludselig indfinder sig. Eller hvis der kommer gæster, der skal se arbejdspladsen.

Man giver heller ikke hånd, når man køber ind. Bortset fra hvis man køber en ældre Jaguar. Der, og netop i det øjeblik, burde jeg nok have været vågen og mistænksom. En bilsælger, der giver hånd? Hans brede smil, som jeg senere med god grund tolkede som lettelse, burde have fået stoplysene til at virke. Det ville have været helt vildt, hvis han havde krammet mig oveni.

Så,- krammeriet er kommet med amerikanerne. Tror jeg. Hvis du går ind for at kramme gud og hvermand, så husk nogle få, enkle regler:

1. Hold hænderne i ro (enhver bevægelse af dem kan mistolkes uheldigt) og brug ikke armene som kornpressere omkring din stakkels medkrammer

2. Sig ikke noget! (Når du er så tæt på en anden, vil enhver normal stemmeføring lyde vældig højt i vedkommendes ører)

3. Pres ikke hele kroppen ind mod den anden (det vil opfattes forkert!)

4. Undlad at omtale krammets virkning på dig

5. Er din modkrammer lugtende, svedende, en stinkadorus kort sagt, så er det på tide at foreslå en anden hilseform

6. En krammer over tre sekunder virker pinlig

7. Krammere er i orden over for det modsatte køn

8. Og i direkte forlængelse af det: Du krammer med alle dem, du knalder med – men du knalder ikke med alle dem, du krammer med.

9. Ingen kindkys oven i krammeren!

Har du læst:

Har du læst:

Nej, det er ikke en e-bike. Det er en cykel

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ina Ravnkilde

jeg håber aldrig krammerkulturen vender tilbage som den var. Jeg vil ikke krammes af Gud og hvermand, ok måske af Gud men ikke af hvermand. Det er så grænseoverskridende, især hvis de er tilfældige mennesker eller ca 2 meter høje eller meget rundmavede eller… nej jeg vil vælge mine krammere med omhu- Børn, børnebørn og så de situationer, hvor ord ikke rækker til. Hånden på hjerte, ligesom når man afspiller stars and stribes og så et godt langt venligt blik… sådan