Dennis: Cykelsti fra Vester Vandet til Hanstholmvej er ønskelig!

En henvendelse fra en læser har fået mig i gang med at undersøge, om der ville være basis for en cykelsti fra Vester Vandet til Hanstholmvej. Trafikken på den forholdsvis smalle Klitmøllervej er intens, især om sommeren. Herunder har jeg overvejet, om den første del af det gamle togspor fra Thisted- Fjerritslevbanen, der blev indviet 19. november 1904, kunne bruges.

Men det kan det slet ikke. Her er trinbrættene:

  • Thisted station i km 0,0 – forbindelse med Thybanen til Struer.
  • Landlyst trinbræt i km 1,8.
  • Thorstedvej trinbræt i km 2,6 fra begyndelsen af 1960'erne.
  • Baun trinbræt i km 3,8 fra 1. august 1908.
  • Vandet station i km 6,1 – hed fra 1952 "Vandet Thy" for at undgå forveksling med Vandel på Vejle-Vandel-Grindsted Jernbane. Herfra mod nord til Nors.

Alt tyder på, at det ikke længere har nogen cykelgang på jord, idet togets rute dengang frem til lukningen 31. marts 1969 slet ikke forløb langs Klitmøllervej.
Derfor vil en cykelsti umiddelbart blive en dyr affære, idet Klitmøllervej skal udvides.
Men trafikken på vejen er af en sådan karakter især om sommeren, at det vil være fuldt berettiget at anlægge en cykelsti.

Vandet station

På oversigtskort

Sektionsleder Tobias Geertsen, Thisted Kommune: – Jeg har desværre ikke hørt, at der skulle være prioriteret penge til den strækning.

Så det har formentlig lange udsigter med en cykelrute mellem Vester Vandet og Hanstholmvej. I dette kommunale valgår var det måske en idé at udspørge kandidaterne til kommunalbestyrelsen?

Fik du læst:

Fik du læst:

Hvorfor asfalt på cykelstien mellem Klitmøller og Hanstholm?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer