Dennis Defekt: Det kan da ikke være svært med den moms?

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten.

Finansministeren påstår, at det ikke er så ligetil at nedsætte momsen midlertidigt. Men det kan da gøres elegant og smertefrit … Her er en kommentar dels til feriepengesnakken, dels til momsnedsættelsen

Fotograf Christoffer Regild. Fra Folketingets hjemmeside

Det er naturligvis en farce, når Folketingets flertal "giver os lov" til at få lidt af vores egne penge.

Feriepengeloven er stadig historien om det umodne barn, der ikke selv kan passe på sin ferie og derfor skal have mor stat til at tage sig af dem og moderligt erklære, når barnet må få dem tilbage.
Med andre ord er det noget værre barnepigementalitet, som Folketinget for længst burde have afskaffet. Ikke feriepengene, det er da en god idé.

Men hvad skal alt det her til med at indbetale på arbejdsgiverens foranledning til en konto, som et korps af statsansatte bestyrer og "tager sig af"?

Hvad galt kunne der være i, at feriepengene bliver udbetalt sammen med den løn, der har udløst dem? Hvad galt er der i, at lønmodtageren selv overtager ansvaret for dem?

Og så det her med momsnedsættelsen, der skulle sætte gang i omsætningen. I stedet for omkostningstunge og arbejdskrævende foranstaltninger med at sænke momsen på alle varer kunne man enkelt indføre 10% fradrag ved alle køb resten af året.
Det ville nogenlunde svare til en halvering af momsen. Og det ville være langt nemmere!
Når virksomhederne skal afregne momsen, skal de blot fratrække 10% for transaktioner foretaget i samme periode.

Kære lokale politikere her fra Thy. Kunne I ikke hjælpe jeres partimedlemmer inde i Folketinget?

Fik du læst:

Fik du læst:

Dennis Defekt: Staten = Vores allesammens babysitter!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer