Dennis Defekt: Hovsa, det var vist en fartkontrol!

Når man nærmer sig en varevogn uden firmalogo eller -navn, og når den samtidig har mørktonede bagruder, bør man være på vagt. For det kan være en fartkontrolvogn. Nogle gange er  politiet smart og stiller en lille sort boks op i rabatten, mens de har parkeret politivognen inde bagerst i en lysning eller et sted, den ikke kan ses ude fra vejen.

Overholder man hastighedsgrænserne, kan man passere med både god samvittighed og urørt pengepung.

Forhåbentlig var der ikke gevinst for staten derude på Kystvejen.

Hvordan er det så lige med den der fart? Hvis man kører 81, står man til bøde, ifølge politiets egne udsagn. Men i virkeligheden er der en pæn margen for fejltagelser og unøjagtige speedometervisninger. Stiller jeg eksempelvis min automatiske fartkontrol på 90 km/t, vil den køre 86. Det har jeg endnu ikke fået en bøde for, selv om jeg har passeret flere fartkontroller. Ved højere maxhastigheder overskrider jeg ikke 5-tallet, 95, 115 eller 135.

I øvrigt …

Man kan ryste på hovedet over tre ting, som bilfabrikkerne og -producenterne åbenbart er enige om.

  1. Et speedometer skal aldrig nogensinde - som i aldrig nogensinde - vise den korrekte hastighed. Det kan en GPS, så det kan en bilfabrik også, hvis den vil. Hvorfor vil de så ikke? Ikke engang i de biler, der har digital visning. Hænger det virkeligt sammen med, at vi bilister gerne vil snydes, så vi tror, den kører hurtigere?
  2. Alle bilproducenter er også enige om, at en kabine i en bil skal være sort som graven. Sort som en rustbil. Spørger man sælgeren, hvorfor den altid - som i altid - skal være sort, svarer de ni ud af 10 gange, at det skjuler smudset bedre. Underforstået, at vi bilister er nogle grissebasser, der ikke gør rent i kabinen efter os. Men sort er lige så modtageligt for snavs som rød eller hvid eller beige. Nogle gange kan man få lov at få et cognacfarvet betræk, men det koster kassen.
  3. Lige et brok mere: I de biler, jeg har siddet i, og det er efterhånden temmelig mange, har solskærmen over føreren aldrig - som i aldrig - haft en udtræksordning, så den kunne trækkes længere ud for eksempel, når man svinger den til siden, hvor solen ofte kan drille en. Med en forlængelse kunne man skygge for solen. Jeg har skrevet til Volkswagen i Tyskland og forelagt dem problemet. Deres svar var i bedste fald uforståeligt. I værste fald gider de ikke gøre noget ved det spørgsmål. Der er i hvert fald intet sket på det område. Så nu må jeg, Georg Gearløs, klare mig med en kraftig elastik om den eksisterende - korte - solskærm - og et stykke pap, der snildt kan trækkes ud, så det skygger for solen.

Ja, men altså!

De kan også stå med fartmåleren …

Nogle gange advares man med et fast skilt, som på en måde betyder, at her kan du blive fotograferet …

… eller bare stille et par imponerende højttalere op, for eksempel ud for Nykøbing, og ikke alle kan li´ de der højttalere …

… andre gange har politiet snedigt en lille kasse gemt af vejen - de værste!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer