Dennis Defekt: Hovsa, – en fartkontrol!

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten.

Forhåbentlig var der ikke gevinst for staten derude på Kystvejen.

Hvordan er det så lige med den der fart? Hvis man kører 81, står man til bøde, ifølge politiets egne udsagn. Men i virkeligheden er der en pæn margen for fejltagelser og unøjagtige speedometervisninger. Stiller jeg eksempelvis min automatiske fartkontrol på 90 km/t, vil den køre 86. Det har jeg endnu ikke fået en bøde for, selv om jeg har passeret flere fartkontroller. Ved højere maxhastigheder overskrider jeg ikke 5-tallet, 95, 115 eller 135.

I øvrigt …

Man kan ryste på hovedet over to ting, som bilfabrikkerne og -producenterne åbenbart er enige om.

  1. Et speedometer skal aldrig nogensinde - som i aldrig nogensinde - vise den korrekte hastighed. Det kan en GPS, så det kan en bilfabrik også, hvis den vil. Hvorfor vil de så ikke? Ikke engang i de bilder, der har digital visning. Hænger det virkeligt sammen med, at vi bilister gerne vil snydes, så vi tror, den kører hurtigere?
  2. Alle bilproducenter er også enige om, at en kabine i en bil skal være sort som graven. Sort som en rustbil. Spørger man sælgeren, hvorfor den altid - som i altid - skal være sort, svarer de ni ud af 10 gange, at det skjuler smudset bedre. Underforstået, at vi bilister er nogle grissebasser, der ikke gør rent i kabinen efter os. Men sort er lige så modtageligt for snavs som rød eller hvid eller beige. Nogle gange kan man få lov at få et cognacfarvet betræk, men det koster kassen.

De kan også stå med fartmåleren …

Nogle gange advares man med et fast skilt, som på en måde betyder, at her kan du blive fotograferet …

… eller bare stille et par imponerende højttalere op, for eksempel ud for Nykøbing, og ikke alle kan li´ de der højttalere …

… andre gange har politiet snedigt en lille kasse gemt af vejen - de værste!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer