Dennis Defekt: Ja, men så frigiv da den hash!

Dennis Defekt

 

Somme tider må man ryste lidt på hovedet ad Folketinget.

Som i tilfældet aktiv dødshjælp er der bred enighed blandt vore folkevalgte at gå imod folkestemningen; og det er der også, hvad angår fri hash. Canada, Uruguay og flere amerikanske delstater har frigivet hashen og har dermed løst et stort samfundsmæssigt problem.

Man har nævnt den amerikanske forbudsperiode med alkohol, som medførte sindssygt mange mafia- og krimimetoder for at skaffe sprut. Lige så snart forbudsperioden var ovre, var det stort set slut med kriminaliteten på området.

Det samme vil ske med hashen, hvis den blev frigivet herhjemme. Kriminaliteten ville ophøre, Christiania ville blive et fredeligt sted at opholde sig, og eventuelle misbrugere ville nemmere kunne opspores. Det sidste er jeg dog lidt usikker på. Men det kan under ingen omstændigheder blive værre, end det er nu. Men de tårnhøje udgifter, dansk politi erholder, når de rydder hashboderne, ville med et slag kunne elimineres til gavn for andre, måske mere nyttige politimæssige opgaver. Som for eksempel at finde de bedragere, der har lænset Skat for 12,5 milliarder.

Det værste er, at Folketinget er lodret mod befolkningen i spørgsmålet om hash. Hvordan kan det være, at et flertal i befolkningen kan ignoreres i Folketinget af de mennesker, der lever af vores stemmer? Hvilke hensyn og til hvem tager folketingspolitikerne, når de ikke vil legalisere hash? På en måde kan man sige, at flertallet på Christiansborg støtter de kriminelle elementer, der skaffer hashen til landet og sørger for distributionen.

De har nok ikke hørt om Schweitz, der jævnligt sender forslag til folkeafstemning. Jeg har ikke hørt om problemer med det. De har i øvrigt også aktiv dødshjælp, hvor en læge giver medikamenter og anvisninger, men hvor man selv skal dreje på knappen.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer