Dennis Defekt: Kong Corona

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten. Han er vistnok imod kongehuset, men synes, at kronprinsen og kronprinsessen gør det godt. Han er principielt mod militæret, men kan godt se det fornuftige i at vise muskler. Han er ikke meget for religion, men er lidt misundelig på dem, der har en usynlig ven. Han synes, at staten blander sig i alt for meget, men der skal være et ordentligt velfærdstilbud. Visse folketingsmedlemmer gider han ikke, men når de nu er blevet valgt gennem frie, demokratiske valg, er der ikke meget at gøre.
Så han har en hel del dilemmaer at forholde sig til.

Er "Danmark lukker ned i 14 dage" en god idé? Man kan godt komme i tvivl.

Læge Peter Qvortrup Geisling fra DR udtaler ret nøgternt:
– Lad os nu lige få lidt styr på tingene. Der dør omkring 1.000 ældre mennesker herhjemme hvert år af influenza, fordi disse personer i forvejen er svækkede af andre sygdomme. Sundhedsstyrelsen regner med, at mellem 1.600 og 5.600 danskere vil dø som følge af Coronasmitte.
– Jeg tror, tallene skal tages med stort forbehold. Intet tyder på, at så mange mennesker vil dø af denne virus. Antager vi, at 1.600 dør, vil de 1.000 som sagt alligevel dø af influenza, så her gør Coronaen hverken fra eller til. Tilbage resterer 600 personer, der alle vil være ældre og i forvejen svækkede i større eller mindre grad med et immunforsvar, der ikke er helt på højde med raske menneskers.

Man kan altså, hvis man tager TV-lægens ord for gode varer, fremstille det sådan:
600 mennesker svarer til 0,1 promille af samtlige danskere, vil dø af eller med Coronasmitte, hvilket er slemt nok. Men altså mere eller mindre uundgåeligt. Uden regeringens og folketingets tiltag ville det måske have set værre ud, endda helt op til 5.600 døde? Alvorligt nok. Det kommer igen an på. I Sydkorea, der slet ikke har indført samme restriktioner i folks adfærd, men derimod har testet et stort antal personer, er smitten nu vigende. Stof til eftertanke.

 

Man kan i hvert fald konkludere, at når Danmark lukker ned i 14 dage, vil følgevirkningerne i form af tabt arbejdsfortjeneste, tabt indtægt for virksomhederne og fyringer på stribe være meget alvorlige. Ikke mindst statens overskud vil formentlig være spist af hjælpepakkerne, selv om noget er udskydelse af moms. Andet er dog direkte tilskud. Det sidste går så ud over den grønne omstilling, for vi har ikke råd til det hele.

Noget, den gode barnepigestat straks burde gribe til, er at udbetale feriepengene til deres rette ejermænd. Det er mig en gåde, hvorfor far stat skal have hånds- og halsret over penge, vi ærligt selv har tjent. Er der virkelig en saglig begrundelse for, at det offentlige skal styre dine feriepenge?

Manglende undervisning af børn og unge (sker ikke i Sydkorea) og  af studerende, der dog formodes at kunne klare det selv. Hamstring er åbenbart også en følge. Måske har nogen misforstået Mette Frederiksen, da hun omtalte rugbrød og toiletpapir og forstået det sådan, at det skulle man endelig have fat i!

Krisen kan formentlig umiddelbart føre til større samfundssind hos de fleste, og selv om den forsvinder igen - ret hurtigt -, når virussen er forduftet, kan vi historisk set leve længe i erindringen om den …

Allerede nu kan det i hvert fald fastslås, at der er sket noget med os danskere i de seneste dage. Meget få har villet bryde myndighedernes henstillinger, hvilket alt i alt tyder på et større sammenhold, end hvad der er normalt til daglig.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer