Dennis Defekt: Om rygning

I Norge koster smøgerne 80 kroner. Herhjemme vil regeringen og DF ikke gå med til at hæve priserne på cigaretter. Til gengæld er der en stigning i antal rygere blandt de helt unge. I Norge er det tal faldet væsentligt. Nu spørger jeg så: Hvis dyrere cigaretter får flere unge til at lade være med at begynde i Norge, hvorfor indfører vi det så ikke i Danmark?

Af hensyn til grænsehandelen, siger de. Så er det, man går hen og bliver en smule forarget. Der skal ellers noget til. Men at hensynet til det syd- og sønderjyske købmandsområde på netop dette lille felt skulle veje tungere end hensynet til unge menneskers liv, der bevisligt forkortes, fordi de ryger, det overgår min forstand.

Folketingsflertallet kunne i det mindste sætte gevaldigt ind på andre fronter, når de nu ikke vil hæve cigaretprisen. Man burde starte med at forbyde filtercigaretter, da filteret ikke hindrer cigarettens skadelige stoffer i at trænge ned i lungerne. Ovenikøbet er filteret lavet af plastik, der forurener enormt meget, så der er da ikke noget at betænke sig på. Vi kan ikke vente på, at EU tager initiativet.

Men hvad gør Folketinget? Reklamekampagner har jeg ikke set meget af; forbud mod rygning har haft en vis udbredelse, javel, men hvad nytter det at forbyde rygning på skolerne, hvis eleverne blot kan gå hen i en sidegade og pulse løs?

Jeg diskuterede spørgsmålet med en anden kunde hos købmanden. Han mente, at Lars Løkke var den skyldige. Han ryger jo selv, sagde han, og derfor vil han da ikke hæve prisen på smøger. Det kan enhver da forstå.

Den tror jeg ikke på; jeg ryster på hovedet: Så enkel kan politik ikke være.

 

Andre indlæg, du vil synes om (Tryk på headeren foroven for at få forsiden)

Lukket for kommentarer