Dennis Defekt: Sådan gør vi boligskatterne bedre!

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten.

Der er for myndighederne problemer med at få lavet den helt rigtige boligbeskatning. Igen igen bliver den endelige løsning udskudt. Der er heller ingen logik i, at man skal betale skat af at eje et hus købt for tjente penge, man har betalt skat af! Så derfor …

Et flot hus, men også lidt dyrt

Over en 10 års periode med 10% hvert år bør skatten ændres til at være en skat, man betaler af overskuddet, når man sælger huset. Eget hus er vel så attraktiv en investering, at det kan sammenlignes med at investere i aktier eller obligationer eller i en virksomhed som ejer. Har du købt dig til medejerskab i Thy Bryghus, er du med til at støtte en af byens fine virksomheder, der beskæftiger flere end 20 ansatte. Det er altså samfundsmæssigt en god idé med investeringer i sunde virksomheder, og dit parcelhus er en sund virksomhed. I langt de fleste tilfælde. Skatten på ens solgte parcelhus kunne sammenlignes med skatten på aktier og andre værdipapirer.
Med lidt god vilje kan man betragte ens lovligt købte parcelhus som en virksomhed, der naturligvis bør beskattes, når den sælges. Som al anden virksomhed. Hvorfor skal den fortjeneste være skattefri?
Til gengæld ville man slippe for grundskatter og ejendomsskatter og selvfølgelig også  ejendomsværdiskatter.

En særlig grund viser sig i disse dage, idet skattemyndighederne har usædvanligt stort besvær og usædvanligt enorme vanskeligheder med at beregne husets værdi. Selvfølgelig har de det. Når nu systemet er så usikkert, som det er, vil der til hver tid være steder, hvor de vurderer ejendommene langt lavere i værdi, end salgspriserne viser, og omvendt vil der være steder i Danmark, hvor ejendommene vurderes langt højere, end de kan sælges til.

I virkelighedens verden findes der i Danmark næsten kun politikere, der udelukkende tænker i, hvad der kan beskattes. Skynd dig ud i Nationalpark Thy, så længe det er gratis at gå derude.

 

Fik du læst:

Fik du læst:

Dennis Defekt: Hjælp politikere, der er vilde med fartkontroller, for de giver penge til statskassen, der aldrig kan får nok. Aldrig!

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
JM
21. september 2020 9.27

Boligskatten, der praktisk talt ej eksisterer uden for byerne, er sammen med grundskatterne en stor byrde ved at bo i byen, hvor huspriserne er høje. Ligeledes grundværdien..
Retfærdig er vel efter øjet, der ser.
Men en højere skat på alle borgere er vel det mest retfærdige, eller et fradrag for forbedringer, der ej overstiger ejendomsskatten, som den svenske model, kunne jeg bedre forestille mig.