Dennis Defekt: Sådan gør vi borgerforslagene bedre!

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten.

Folketinget og politikerne skal ikke længere have lov at gå mod folkets vilje. Er der et borgerforslag, der er flertal for i meningsmålingerne hos danskerne, det være sig modstand mod at skære i spædbørns tissemænd, modstand mod organdonation eller modstand mod aktiv dødshjælp, SKAL Folketinget udskrive en folkeafstemning.

Folketinget skal starte med senest i første halvdel af 2021 at udskrive en folkeafstemning:

Folketinget skal behandle borgerforslag ved at lade fire uafhængige meningsinstitutter undersøge befolkningens ønsker. Viser der sig et flertal i alt til sammen blandt disse fire målinger, skal Folketinget udskrive folkeafstemning. Et almindeligt flertal afgør, at forslaget bliver til lov.

Går du ind for dette forslag? JA eller NEJ.

 

Det nuværende borgerforslag

Ordningen om borgerforslag går i dag ud på, at alle personer med stemmeret til folketingsvalg kan stille et borgerforslag, hvis mindst 3 personer vil være medstillere af forslaget, og det overholder reglerne for ordningen. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg herefter støtter borgerforslaget, kan det blive fremsat som beslutningsforslag og behandlet og stemt om i Folketingssalen.

Fik du læst:

Fik du læst:

Dennis Defekt: Vi må være ærlige og sige, at … Om politikeres sprogbrug

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer