Personskatter?

Dennis Defekt

Dennis Defekt

Skattevæsnet har sine problemer. Nidkært, skånselsløst og med fuld energi og aktivitet måler de afstande op, så Petersen ikke skal formaste sig til at opgive et for stort kørselsfradrag. Samtidig sidder en medarbejder ved kassen og smider tusindkronesedler i millionvis til Dubai eller til virksomheder, der bare skal have noget moms retur.

Der mangler lidt proportioner her. I det ene tilfælde fosser milliarderne ud, i det andet hives der en halvtredser mere ind. Og så har jeg slet ikke nævnt, at SKAT har opgivet at inddrive folks skattegæld. Samt har problemer med boligbeskatningen. Herom mere i morgen.

Hvad med at afskaffe enhver form for privat rentefradrag over en 10-årig periode - og på samme måde at afskaffe renteindtægter? På den måde undlader skat at være flyttefirma og kan spare mange mandetimer.

De kunne jo gå til lidt flere medarbejdere ved kassen.

Og kunne man påbegynde at lave tilskud smartere? Her tænker jeg på de talrige muligheder, der eksisterer, hvor man kan få tilskud til alt lige fra fodformede sko til briller eller bøjler til tænderne.

Smartere, spørger du? Ja, men hvordan?

Man kunne lade folk beholde en smule mere af de surt indtjente penge, der er til rådighed. I stedet for at aflevere en stor del til den fælles kasse kunne man skære en smule ned og så lade folk selv bestemme, hvad de vil bruge pengene til.

Nå, nej, den går ikke! Det ville jo være som at indføre noget liberalt, og mens ordet liberal er negativt ladet, er ordet socialist helt anderledes positivt.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer