Boligskatter?

Dennis Defekt

Dennis Defekt

Hvorfor er det lige, at vi skal betale boligskatter? Vi tjener penge og betaler skatten af dem. Vi betaler moms af varer og tjenesteydelser. Måske sparer vi op til en ejerbolig. En udbetaling som stammer fra penge, der er beskattet en gang.

Når vi så har fået købt huset, skal vi minsandten betale skat af det. Den samlede skatteindbetaling andrager omkring 45 milliarder kroner.  Lejerne skal intet betale.

Mit forslag er ganske enkelt. Lad os betale skat af fortjenesten ved salg af huset. Lav en overgangsperiode på 10 år, hvor rentefradraget nedtrappes med 10% om året, og hvor skatterne på at eje huset ligeledes nedtrappes med 10%.

Samtidig starter ligesom for andre virksomheder skat af overskuddet. Det første år betales 10% af sælger i alle ejendomshandler; næste år 20% - af det overskud, der er mellem køb og salg fratrukket dokumenterede udgifter til forbedringer. Efter 10 år ender dette med, at salg altid beskattes med en passende procent af overskuddet, og det er måske en indtægt, der svarer til de gamle husskatter. Men nu virker de retfærdige!

 

Dette er nøglen til et bedre hus-skattesystem.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer