Dennis Defekt: To uoverskuelige kryds i centrum i Thisted

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten.

Thisted har fra gamle dage et par for os bilister uheldige gadekryds. Kunne man afhjælpe uoverskueligheden?

Krydset Hundborgvej - Bryggerivej - Vestergade

Kommer man fra Rosenkrantzgade ned ad Vesterport, er det lettere uoverskueligt at se trafikken fra højre, hvis man skal dreje til venstre ned mod gågaden. Man kunne lade Vestergade gå ud i et, og så må trafikanter fra Vesterport standse for fuldt stop. Det er heller ikke alle, der blinker mod højre, når man skal ned mod gågaden og kører på Vestergade.
Nogle bilister drejer tidligere på Vesterport ned mod gågaden. På den måde giver man en eventuel modkørende tid til at bremse.

Et forslag kunne være at lade Dragsbækvej gå lige ud i Vestergade. Skal man ned ad Bryggerivej, skal man blinke til højre, og kommer man herfra, kunne der være fuldt stop. Sådan var det i gamle dage. Men da lastbilerne åbenbart havde svært ved at komme op ad Bryggerivej, ændrede man det til, hvad vi har i dag.

Krydset Vestertorv - Vestergade

En rundkørsel er relativ dyr, ligeledes en lysregulering. Jeg kigger altid i butiksruderne overfor. De afslører en kommende bil. Men det nummer kan ikke laves ved Bryggerivej - Vestergade, men det er heller ikke nødvendig, for her er der rent faktisk opstillet et gadespejl.

Så måske var det en løsning i Vesterport - Vestergadesvinget?

Spejlet på Bryggerivej

Fik du læst:

Fik du læst:

Er du tæt på 75?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer