Dennis Defekt: Vi må være ærlige og sige, at …

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten.

Politikersprog er en særlig udgave af modersmålet. Sproget skal nemlig på en og samme tid skjule noget og sige noget andet.

Landstinget og nogle ældre politikere

Folketinget og nogle andre politikere, efterkommere fra Landstinget

Folketinget og nogle yngre politikere

Nicolai Wammen og Dan Jørgensen fra S siger det:
Vi må være ærlige at sige, at vi endnu ikke kender alle svarene på klimaløsningerne. Men den grønne prioritering skal være med til at få Danmark godt ud af krisen. Vi skal ikke kun genoprette, men også genopfinde.
Betyder det, at når de ikke siger, at de er ærlige, at de så er uærlige? Eller betyder det, at man i hvert fald som minimum ikke kan regne med, at de er helt ærlige? 80%? Eller 60%?
Søren Pape fra K bruger det samme trick:
– Jeg bliver bare nødt til at sige, at …
Hvorfor er han nødt til? Ville han ellers have holdt mund, eller ville han have ladet være med at sige det? Er det de andre politikere, der ikke kan få sig til at sige det, Pape så siger, fordi Pape er en helt specielt ærlig politiker? Han er den politiker, der siger den sandhed, alle andre ikke vil komme frem med.
Pernille Skipper fra Ø: "Jeg må bare sige, at …" I tvinger mig til at sige det, jeg ellers ikke ville sige, eller det, jeg synes var unødvendigt at sige, for det er nemlig en indlysende sandhed.
Mette Abildgaard fra K bruger udtrykket first mover. Kan det slet ikke udtrykkes på dansk? Ved at bruge engelsk viser hun, at hun er med på noderne. At hun er ungdommelig, fremsynet og folkelig? Hun ville da være mere foregangskvinde, hvis hun brugte det tilsvarende danske ord.

Fik du læst:

Fik du læst:

Dennis Defekt: Organdonation

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer