Dennis: En uartighed mod coronaen breder sig

En ny tendens er under hastig opsejling trods advarsler fra førende coronaeksperter og måske som en følge af en helt utidig optimisme lige nu. Det viser sig, at flere og flere fremmede mennesker indleder samtaler med hinanden, uanset at de slet ikke - som i overhovedet ikke - kender hinanden. Og det værste er, at det sker på trods af coronakrisen, hvor man skal holde sig hjemme og slet ikke tale til fremmede! Det er jo ikke for sjov, at politikerne har indført to-meterafstand og fem-personerforsamlingsforbud, hvilket stadig gælder.

Jeg overhørte forleden en samtale i SPAR Klitmøller og blev både forundret og forbavset. En ældre dame ved 4-metermærket i køen tabte en pose økologiske gulerødder, hvorefter en yngre herre med hestehale og kalot og andre kendetegn på en dekadent livsstil hurtigt fra 6-metermærket ragede den til sig med sin fod for enden af et noget langt ben og sagde, mens han derefter rakte posen til hende med en til lejligheden af en venlig og vaks ekspedient hurtigt fremskaffet to meter lang gribetang: Værsgo! Tak, svarede den pæne dame og smilede til ham: Det var overmåde venligt af dig at samle den op for mig! Du ved, iskias!

Hun pegede på sin af cowboybukser dækket bagdel, der uden for enhver tvivl var noget hævet, selv om det var svært at se, om det var permanent, og ømmede sig. Den yngre herre nikkede lettere rød i hovedet, sandsynligvis, men det vides naturligvis  ikke, på grund af opsamlingsanstrengelserne, og tog fat i sit knæ: Jeg har lige fået konstateret slidgigt! I min alder! Det er da godt, at solen skinner!

Køen rykkede nærmere kassen. De to helt fremmede mennesker blev ved med at småsnakke med hinanden om dit og dat på to meters afstand, og det, at de fortsatte, føltes mere og mere provokerende. Tænk, at man bare snakker sammen, selv om den slags er mod ånden i hold-afstandpåbuddet!

Et andet eksempel på løsagtig omgang med coronareglerne

I bussen fra Thisted sad en kvinde over for en anden kvinde. Det var umuligt at vurdere deres alder fra der, hvor din udsendte corona-reporter sad, men den har været mellem 20 og 60. Der var de lovbefalede to meters mellemrum, idet gangen i bussen talte med i afstandsbedømmelsen. For en sikkerheds skyld rejste jeg mig og foldede min tommestok ud mellem de to og blev bekræftet: Ingen bøder eller fængsel denne gang!

De kendte ikke hinanden. Det var tydeligt. Ikke desto mindre indledte den ene kvinde straks en samtale, og inden bussen var nået til Skinnerup, kendte de både hinandens navne og antal børn af flere køn, og jeg tænkte, at inden vi når til Vester Vandet, har de vel også udvekslet data om deres mænd, herunder indkomst og andet af kvindelig interesse. Vi andre, der sad spredt i bussen, som man jo skal, havde ingen vanskeligheder med at høre, hvad der blev sagt, for de nærmest råbte til hinanden.

Det er en farlig tendens, vi ser her, og hvad betyder den for smitten? I stedet for stille og roligt at passe sin mobil og se de seneste Facebookopslag, læse eventuelle SMSser eller endnu bedre snakke i samme med svigermor, der således er på behørig afstand - og i det hele taget leve online, som det hedder på dansk, begynder man gudhjælpemig at snakke med en totalt ukendt buspassager!

Jeg gad godt vide, hvad det ender med!!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer