Der er forskel på at være alene og at være ensom

Coronakrisen gør noget ekstra ved os.Vi ser plakater og henstillinger alle vegne om at holde afstand, passe på sig selv - og hinanden.

Men ikke alle har en "hinanden" at passe på. Hvad gør man, hvis man er ensom?

Brevet er fra 2014. Klik på billedet for forstørrelse

De seneste år er der foretaget en række tiltag mod ensomhed. Alle udspringer af erkendelsen: Der findes rent faktisk ensomme mennesker i dette dejlige lands "fællesskab". Sat i anførselstegn, fordi ikke alle nødvendigvis er med eller føler sig inkluderet. Specielt ikke lige for tiden.

Ensomhed er som oftest en kvælende følelse af ikke bare at være helt alene, men på den der særligt barske måde også at være ensom, følelsen af ikke længere at have et tilhørsforhold til personer, man holder af og omvendt, og hvis kærlighed man derfor mangler. Årsagen kan være ens ægtefælles død, bortfald af venner, eller at der er sket noget i ens liv, for eksempel arbejdsløshed eller skilsmisse, der forandrer det hele.

Høj alder kan i mange tilfælde medføre, at ens venner dør, før man selv dør. Det er ikke sjældent at høre ældre sige, at det sådan set er det værste.

Linksene her nedenunder henviser alle til flere artikler om emnet. Det gode er, at offentlige myndigheder nu også er med. Læs for eksempel, hvad Thisted Kommune har sat i værk.

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christian

Hvordan hjælper man, som ung?