Der er havnet et brev i mailboksen til alle mølbopensionister

Kære medlem af De Frie Pensionister i Klitmøller.

Sådan starter en vigtig meddelelse sendt fra SPAR Klitmøller til hver enkelt medlem af  pensionistforeningen. Den gengives her, fordi det ikke nødvendigvis er sådan, at alle mølboer kender til den ordning, SPAR indførte i 2015.

Dem af jer, der er under 60 år, kunne nemlig få glæde af den ordning også!

Ved samme lejlighed genudsender netavisen lige et par indtryk fra indvielsesfesten til det nye SPAR i Klitmøller for halvandet år siden, nærmere bestemt april 2019. Længe før, der var noget, der hed corona og covid-19.

Nogle havde medbragt blomster og gaver til Mikael og Y; de fleste ønskede dem til lykke med udvidelsen af butikken. Og det måtte man nok medgive dem: Her er der da virkelig grund til at kippe med Klitmøller-flaget! Udvidelsen af forretningen har siden vist sig at være både nødvendig og klog!

Kære medlem af De Frie Pensionister i Klitmøller!

For knap 5 år siden blev der lavet en væsentlig ændring på Klitrosen, hvilket betød at "Aktivgruppen" ikke længere måtte opholde sig på plejehjemmet.

 Det fik mig til at kalde Jensy Torp, Grethe Kragh og Tove Kerstens til møde på kontoret. Jeg syntes,  vi herude var rigtig gode til at gøre noget for de unge mennesker, men jeg savnede måske et ekstra godt tiltag for de ældre, altså pensionisterne. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er hårdt at drive forretning herude fra den 1/11-1/4. Det er 5 hårde måneder at komme igennem økonomisk, men kunne vi ligesom gøre et eller andet for at booste noget ekstra omsætning ind i de måneder, så kunne det blive en win-win situation.

Efter moden overvejelse endte jeg med at tilbyde 10% rabat for at handle i butikken + et årskort til Fitness for 500,-. Man havde hidtil kunnet træne for 10,- pr. gang på Klitrosen, og jeg tænkte, at 1 enkelt træning om ugen i Klitmøller Fitness ville gøre prisen endnu billigere end Klitrosens tilbud. Det, synes jeg i al beskedenhed, er en temmelig flot gestus. Og når jeg skriver moden overvejelse, så er det, fordi det er et tilbud, som er rigtigt svært at trække tilbage. Det havde jeg ligesom gjort op med mig selv.

Det er et tilbud, I ikke finder andre steder i Danmark.

Og det er også et tilbud, som giver mine kollegaer i det øvrige Thy lidt udfordringer. De er ikke interesseret i at hoppe med på vognen, men de har selvfølgelig pensionister, som har hørt om tilbuddet herude. Nå, men jeg er jo så heldig, at jeg er en del af en kæde, som hedder Spar Danmark. Og de forsøger heldigvis at lave alle mulige tiltag for at fremme loyaliteten til den lokale købmand. Og det er jo rigtig skønt.

Problemet er bare, at 10% rabat er meget i dagligvarebranchen, hvor den typiske gennemsnitsfortjeneste ligger på omkring 20%. Og når Spar laver en app, som hedder Spar-sammen-App, hvor de ofte giver 20% rabat, eller laver tilbud, som ligger under vores indkøbspris, så gør det rigtig ondt at give yderligere 10% rabat. Denne problematik har jeg gjort opmærksom på ved at hænge sedler op ved kassen, hvor jeg klart og tydeligt gør opmærksom på, at man IKKE kan kombinere de 2 ting.

ALTSÅ, man kan IKKE både få den ene´og den anden rabat.

Det er jeg simpelthen nødt til at gøre helt klart. Det er ovenikøbet et aktivt valg man tager som kunde, INDEN man går ind og handler. Jeg har været udsat for at gøre en kunde opmærksom på, at det er snyd, og at det ikke er en ordning, vi kan tilbyde.

Når man så bliver mødt af et "det ved godt, men det er jeg ligeglad med", så bliver jeg overordentlig skuffet, det må jeg blankt erkende. Det kan komme dertil, hvor jeg bliver tvunget til at trække ordningen tilbage. Det ønsker jeg på ingen måde, men jeg vil heller ikke gøres til grin. Under alle omstændigheder skal I være klar over, at det er en ordning, der kun kører, så længe jeg er købmand her. Den dag, jeg ikke er det længere, så skal I forberede jer på, det er slut.

 Det er en ordning, som har givet ekstra rabatter til pensionisterne i Klitmøller for et sted mellem 250 - 300.000,- om året i gennemsnit. Altså en rabat på de knap 5 år på mellem 1- 1,5 mio kroner. Det er mange penge, men det har givet os noget ekstra liv hernede og et faldende svind om vinteren.

Så jeg er godt tilfreds. Men jeg vil ikke give mere end 1 rabat. Så det må I gøre op med jer selv.

Jeg håber ikke, I synes, mit skriv er for langt, men det er til gengæld også det første, jeg har lavet. Og det sidste i en rum tid☺

Længe leve De Frie Pensionister i Klitmøller!

Mikael Konradsen

Glimt fra indvielsen i april 2019

Stiborgmester Niels Jørgensen var synligt imponeret under indvielsen:
– Det er da utroligt, alt det, de har nået! Det er flot! Nu kommer det svære: Hvor er varerne, man søger?
– Du skal bare gå rundt en halv times tid. Samtidig får du motion!
– Det er sikkert!
Om man kan fare vild herinde? Det er et godt spørgsmål.

Tre modne mandfolk stod i vinafdelingen: Per, Jørgen og Peter.
Peter er kendt for at have spændt mavebæltet gevaldigt ind og smidt 23 kilo!
– Skal du ikke passe lidt på, at du ikke bliver helt indtørret og udmagret? Du skal ikke overdrive, vel, Peter?
– Jeg holder mig mellem 23 og 25 kilo under det, der var engang. Jeg er ikke fanatisk!
– Har I været forbi champagnen?
– Nej! Men. Vi skal op og have et lille glas!

Conny Juul-Olsen har sommerhus i Klitmøller:
– Vi skal være herude i tre uger fra påske, og vi glæder os! Og så med sådan en flot butik! Jeg står og blader lidt i kataloget. Jeg kan da se, at der er et væld af lave priser!
– Så I, som bor i Thisted, kan godt synes om det her?
– Ja, absolut! Vi er så glade for at have fået et så fint indkøbssted.

Martin Falslev Andersen var lige kommet hjem fra en 2,5 måneders ferie jorden rundt og var helt chokeret over, hvad han så den dag:
– Det er helt underligt at forestille sig den gamle butik og så det her! Økologiafdelingen er kraftigt udvidet! Men jeg har ikke nået længere i butikken, så jeg ved ikke, om veganerområdet er udvidet.
Der er stor enighed om, at vinkøleren er fin og faktisk en smule imponerende.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer