Der var engang, hvor konen skulle overraskes i den grad!

  Før coronaen ødelagde enhver fornøjelse i festligt samvær, opstod en mani. Den gik ud på, hvem der kunne arrangere den mest spektakulære fødselsdagsfest!

Sidste år havde min kone rund fødselsdag, altså virkelig rund, og denne gang ville jeg gøre lidt ud af det. Hun har egentlig altid bebrejdet mig, at jeg aldrig gik særligt meget op i den slags. Sandt nok. Til gengæld har jeg heller aldrig selv forlangt noget særligt, når det var min fødselsdag. Så jeg havde taget mig alvorligt sammen. På dansk: Sindssygt megaoverdimensioneret sammen. Og set på den her mani. Her er, hvad der kom ud af det:

I sig selv blev hun voldsomt overrasket over at finde levende lys, blomster og dannebrogsflag på et veldækket morgenbord, altsammen udført af mig, der var stået op klokken lort for at nå det hele! Jeg undlod dog at synge for hende. Somme tider bliver folk gladere for det, man ikke gør.

Efter morgenmaden kørte vi tilsyneladende ud i det blå.

Men ...

I Ålborg Lufthavn stod alle vennerne og råbte til lykke og skreg med flag, hvorefter vi gik ombord i SAS SK1298.

I London indtog vi Covent Garden, hvor vi spiste frokost på Porters English Restaurant (hvad ellers?), hvor en fremragende udgave af den bedste britiske madtradition ventede os.

Efter et smut oppe i London Eye gik turen tilbage til Heathrow, hvorfra vi fløj til New York. Her overnatning på Mandarin Oriental Hotel efter nogle heftige timer i baren med slørede øjne og velourbefængte tunger og jetlag og tidskarrusel.

Vi nød næste dag den helt usædvanlige beliggenhed 35 etager over jordens overflade i Time Warner Center i det sydvestlige hjørne af Central Park med frokost på Asiate, som afsluttedes med en drink eller to i hotellets lounge med udsigt over Columbus Circle og Central Park South samt Upper East Sides silhuet.

Herefter som sidste punkt besigtigelse af Ground Zero, men vi gik ikke ind i shoppingcentret. Det er sgu alligevel for kikset. Så var der tid til et regulært tilbagetog, og kursen blev sat mod Danmark et par timer senere.
I Ålborg sagde vi trætte og mætte farvel til vore noget imponerede venner og kørte den lange tur hjem i den lækre Skoda Karoq med DSG og hele molevitten.
Konen var helt stille i lang tid, og jeg tænkte, at hun nok lige skulle fordøje alt det skønne, hun havde oplevet. Måske var hun så lykkelig, at hun ikke turde sige noget af angst for at komme til at græde.
Men pludselig vendte hun nogle ret så stramme læber om mod mig:
- Har du glemt, at jeg ønskede mig et Julienne-jern?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer