Dorte Hummelshøj Jakobsen: Strikkeklubben

”Åh, din stakkel! Nu igen!” Myrna stikker sin dybe udskæring ned i nærheden af Ernas næse og plumper et par solide stykker sukker i hendes tekop. Imens skynder hun sig at tage et nærmere overblik over det ophovnede øje.
”Nu må du altså sige fra. Du er nødt til at forlade ham. Krisecenter!” Marthas strømpepinde klirrer indigneret i takt med hendes travle tunge.
”Men han var altså så ked af det denne gang. Han lovede …” pipper Erna. Hun er lige ved at tabe tråden i det komplicerede mønster, hun har gang i. Endnu en fin og dejlig varm vintertrøje til Arnold.
”Han lovede … Ja, men det gør de jo altid, Erna. Men hvornår har man sidst hørt om én, som holdt det!” Myrna er Ernas nærmeste nabo, og som dagens værtinde for strikkeklubben er hun hurtig til at erobre ordet.
Erna tager en slurk af den lidt for søde te. Hvor er de alle sammen søde mod hende. Hun havde ellers været lige ved at opgive strikkeklubben i sommer. Myrna var blevet skilt under stort postyr, og Grethes elsker havde inviteret hende på hemmelig elskovsweekend. Martha havde fået sin brystkræft og Agnethe troede bestemt, hendes mand trak i hendes kjoler, når hun ikke var hjemme.
Og i mellemtiden strikkede Erna på sine indviklede trøjer til Arnold, mens hun forsøgte at indflette et par ord om hans svampeture i skoven.
Men så var hun faldet over en kurvfuld svampe ude i køkkenet og havde brækket armen. Ordene var bare rullet ud over tungen helt af sig selv, da hun fortalte de andre, at det var Arnold, som havde slået hende. Nu glædede hun sig igen til strikkeklubben hver torsdag.


Dorte Hummelshøj Jakobsen er krimiforfatter og bor i Thy, hvor hun har begået sin krimiserie om Tora Skammelsen, der just foregår i Thy.

Andre indlæg, du vil synes om (Tryk på headeren foroven for at få forsiden)

Lukket for kommentarer