Dronningen og tømmermændene!

 

Carsten Puggaard da:

Hår, intet skæg

Ung og sporty

Fremtiden foran sig

Idealist

Elev

Carsten Puggaard nu:

Skæg, intet hår

Midaldrende og usportslig

Midt i fremtiden

Pragmatiker

Lærer

Carsten Puggaard skriver på dronningens fødselsdag:

Nå, Hendes Majestæt fylder åbenbart år i dag (- Det er der vist ingen, der har fortalt mig)! Jeg har set k(r)onen nogle gange …
Én gang har hun set mig!

Det var mandag d. 1. juli 1991!
Mit efterskoleår var slut, og jeg havde været med slænget på årets Midtfyns Festival (og bl.a. hørt både Dylan og B.B. King!). Søndag havde været en våd sidste aften med med øl, musik og kærlighed.
Jeg havde velsagtens ikke sovet, da min mor hentede mig og mine pakkenelliker på en mark i Ringe op ad mandagen.

På vej hjem sov jeg i bilen, men vågnede brat ved, at mor parkerede og glædestrålende udbrød, at vi nu skulle ud og se Dronningen, der netop denne dag på årets sommertogt med gemalen besøgte min hjemegn og den nærliggende grusgrav i Tørskind, hvortil Store Robert har gjort imponerende landskabskulturer.

Jeg havde tømmermænd af den slags, hvor hele verden drejer rundt, kroppen smerter, halsen er som sandpapir og selv lyden af en kvidrende fugl gør ondt i hovedet….

Jeg mødte en sammenstimlen uden lige ved grusgraven, hvor Majestæten skulle ankomme. Heldigvis var der en vis ventetid på Majestæten, som jeg brugte til at gå i behørig afstand fra borgmesteren og andre ventende honoratiores. Jeg ville forsøge at komme mig lidt.

Jeg gik simpelthen lidt hen ad vejen for at lade mine indvolde vende sig op ad et vejtræ. Da jeg hurtigt havde tørret brækresterne af i min Iron Maiden t-shirt, beredte jeg mig på at slæbe mig tilbage til forsamlingen, og jeg vendte mig således ud mod vejen, hvor Kronebilen netop rullede langsomt forbi. Da var det i dét øjeblik mit blik mødte Majestætens, og hendes blik bag ruden mødte mit med det, jeg bedst kan karakterisere som … forfærdelse.

Få øjeblikke senere var hun som det ses af fotoet kommet sig. Jeg selv havde en fortsat dårlig dag.

Skål og tillykke med dagen 🍻

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer