ELSK symboliserer drømmen om det, du har kært! (2 af 2) (Interview)

– Jeg hedder Lars Riis og bor i Klitmøller sammen med min kæreste, Lykke, og vi har to børn, der går i Klitmøller Friskole og Børnehus, og beskæftigelsesmæssigt så er jeg bomuldskræmmer! Jeg køber lidt bomuld og sælger lidt bomuld. Vi, Lukas Leszczynski og jeg, prøver at lave noget tøj, der belaster miljøet så lidt som muligt.

– Vi prøver at skabe et firma, som passer ind i vores livsstil. ELSK symboliserer drømmen om det, du har kært og vil kæmpe for.

– Jeg har stået i tøjbutik inde i Thisted i sin tid, blev udlært der, Mister Thøger, og så læste jeg enkeltfag og andet ved siden af; derfra til Salling Stormagasin i Århus og arbejdede mig lidt op ad rangstien og blev indkøbschef for dem som 26- årig. TJX Company, et stort amerikansk firma med 26 milliarder i omsætning og 285.000 ansatte, kontaktede mig, og der var jeg i fem år. Boede i Århus, Düsseldorf og London.

– På et tidspunkt skulle der ske noget nyt. Min kæreste og jeg flyttede fra London og købte et bette hus i Klitmøller.

– Lukas og jeg startede "ELSK" ud fra en frustration over, hvordan modebranchen er, men også ønsket om at skabe en virksomhed, der afspejler den livsstil, vi har. Fokus på det essentielle, det gode, det enkle, på kvalitet frem for på kvantitet, en prioritering af, at kan vi gøre det ordentligt, så gør vi det ordentligt!

– Nysgerrighed er et nøgleord, evnen og viljen til at lære noget nyt. Lidt større mening end bare det at gå på arbejde og tjene nogle penge.

– Vi vil producere tøjet ordentligt. Jeg har jo set, hvordan man behandler medarbejderne på, den måde miljøet og kloden belastes på; ikke mange ved, at tøjindustrien er verdens anden mest forurenende industri efter oliebranchen! Skulle tøjet så blive bedre? Nej! Det bliver tværtimod ringere og ringere.

– Vi er glade for at have fået et naturbevis fra Den danske Naturfond, fordi vi donerer 1%, hver gang vi sælger et stykke tøj.

–· Modebranchen er rigtig meget overflade og mangler substans. Vi vil skabe en virksomhed, der ikke bare er der for kort profit, men har en langsigtet strategi. Lystbetonet! Først nu tager vi for eksempel en beskeden løn ud, for ELSK skal konsolideres. Vi ønsker en virksomhed, som også er her om 50 år.

– Vi vil gerne inspirere branchen og forbrugerne til at gå en anden vej end profitmaksimum.

– Her i Klitmøller startede vi - her i huset, men så kom der børn i min familie, og vi fik lidt mere travlt, så derfor rykkede vi til Hanstholm for tre år siden, og for lidt over et år siden blev det også for trangt, og vi måtte flytte til Thisted ind i det gamle Oticon. Der har vi plads nok, 550 m2.

– Der skal være plads til bordtennisborde, yogamåtter, lager og kontor!

– Tøjet fremstilles og produceres i Danmark, Portugal, Tyrkiet og Italien på fabrikker, vi stoler på, og som har det kvalitetsniveau, vi ønsker.

– Jeg blev glad overrasket over at blive udnævnt til Årets Thybo. Da direktøren for Sparekassen Thy ringede, blev jeg stolt og ydmyg på samme tid, for jeg synes, at det ikke er mig, men os på ELSK. Udadtil er det selvfølgelig mig, der som direktør sidder i den position, men det er hele holdet: Lukas og to andre ejere.

– Vi har fire-dages arbejdsuge, som nogen griner ad, men det giver os rum til at være kreative og finde på. På en måde synes jeg, at Årets Thybo skal gives til en, der er lidt ældre. Jeg er kun 37! Men Casper Steinfath fik den også.

– Stoicisme er min retning!

[bws_pdfprint display="pdf,print"]

Stoicisme (Στοά) er en antik filosofisk retning der blev grundlagt af Zenon fra Kition. En central tese for stoikerne er at man skal adskille følelser og fornuft, udøve selvkontrol og udelade følelsesmæssig involvering, da valg skal tages ud fra fornuften alene. Den ideelle stoiker er upåvirket af modgang og præget af fasthed og koldblodighed. Stoicisme er derfor kendt gennem almene udtryk som "at have en stoisk ro" om et fuldstændigt overblik og uændret væremåde, uanset hvad der sker.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer