En bette Bagedyst-beretning (1 af 3)

Der er Den store Bagedyst, og så er der Den bette Bagerdyst. Den personlige.

Den store Bagedyst på DR1 vækker den indre bagersvend i redaktøren. Konsekvensen er den enkle, at han synes, det kunne være sjovt at prøve selv. Det skyldes ikke bare, at han er gammel tysklærer og som sådan har en smule sympati for den dommer, der er tysk. Måske lige så meget det irriterende mundvand, der altid opstår, når de konkurrerende unge damers mesterværker bliver smagt af dommerne. Tilsyneladende ser det enkelt og nemt ud, men redaktøren har en alder, så han godt ved, at bag det simple skjuler sig en masse vanskeligheder eller udfordringer, som det hedder nutildags.

Først finder redaktøren en opskrift. Med en smule skelen til årstiden her tæt på jul, en beboer her i byen har som den første allerede 1. november tændt lys i sin guirlande som for at signalere, at han godt vil være på forkant med julen, eller også kan han bare ikke vente så længe, eller også har han simpelthen ikke fået slukket den fra sidste år, bladrer redaktøren i en lille 48 siders bog, der hedder "Den STORE Bagebog". Ord skaber, hvad de nævner. Som en politiker, der lige har stiftet et nyt parti - igen - og kalder det FREMAD. Mod hvad? Nå, ja. Mod det næste parti.

Samtidig glor redaktøren ind i køleskabet og i fryseren: Skulle der i disse for vort land og velfærd så rigt udstyrede rum ikke have anbragt sig noget, der kan bruges til bagning?

Jo. Her er både æg, smør og mælk. Fruen har i tide indkøbt dejlig marcipan af hensyn til julebagningen. Ja, men så er den jo ligetil.

I bagebogen (den vældigt store) finder han MARCIPANKAGE. Nå, den ligger lige til højrebenet. En gennemlæsning af opskriften giver redaktøren det indtryk, at den kan han godt stå på mål for. Han er ret sikker på, at han vil score kassen og overraske fruen, når hun skal sætte tænderne i de lækkerier! Det bliver den flotteste og skønneste og mest smagfulde marcipansandkage-med-chokoladestykker, Nordjylland endnu har set.

Læs endelig videre i morgen. Det bliver dog på eget ansvar, hvis du kun ønsker fortællinger, der ender godt!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer