En bette Bagedyst-beretning (2 af 3)

Godt begyndt

Den dygtige og velforberedte bagersvend har naturligvis sørget for, at alle ingredienser er på plads. Kokosmel? Ah, den er der ikke. Hen til SPAR og hente kokosmel. Lidt ærgerligt, at man som højt berømmet bagermester selv skal købe den slags banaliteter ind. Men Fruen nægter altså at gå derhen.

Så er alle tingene omsider på plads. Melet, kokosmelet, macipanen, smøret, chokoladen, ja, selv bagerpulveret og vanillesukkeret er afmålt og klart. Det går hurtigt op for redaktøren, at den der med at røre rundt med kærlighed og håndkraft gøres langt bedre med en køkkenmaskine. Skidt med kærligheden. Så fra skålen over i metalskålen og ind under rørekloen og gang i den. Han ryster lidt på hovedet og smiler: Hvilket mandfolk kunne dog finde på at grave have med en spade, når man snildt kan bruge en el-mini-graver?

Imens tænder han ovnen. Der står lidt kryptisk, at den skal stå på 180 grader. Medmindre det er en varmluftsovn. Så skal den stå på 155 grader. Eftersom redaktøren er bundet op på den regel, at han ikke for nogen pris i verden vil ydmyge sig ved at spørge konen om noget som helst, der har med bagning at gøre, må han selv finde ud af det.

Jo, det er en varmluftsovn. Når man drejer den venstre knap, tændes lyset derinde, og der lyder en susen. Han stikker hånden ind. Jo, jo, den er god nok. Ergo må den fremstrømmende luft være et klart eksempel på, at dette er en varmluftsovn. Derfor sættes ovnen på 155 grader. Eller. Det er svært at ramme helt præcist, men der skal gøres et forsøg.

Herefter skal dejen, der er nu rørt godt og grundigt sammen takket være el-mini-graveren, hældes over i en brødform eller en springform. Redaktøren aner ikke, hvad en springform er, men det lyder ikke godt, når man tænker på en dejlig kage, der bare skal stå der, jomfruelig, fin og fast og sandelig ikke sprunget nogen steder, heller ikke i luften. Så brødform - foret med bagepapir.

Det er nemmere sagt end gjort at få dejen, der er klæbrig og sej, fra metalskålen over i formen. Men med grydeske og dejskraber lykkes det.

Og nu ligger dejen så nydelig der i brødformen og ligner et godt brød, der om lidt skal bages.

Nu er ovnen klar. Ind med formen.

15-20 minutter, står der. Redaktøren giver den 18. Og hvordan ser den så ud?

Læs videre, hvis du kan holde ud at læse til den bitre ende …

Andre indlæg, du vil synes om

Skriv en kommentar!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *