En papirtynd aftale

De sad tæt sammen hele vejen til Østerbro. Taxaen standsede, og de gik op på tredje sal. I lejligheden undskyldte hun sig og gik ud på badeværelset. Her tog hun lidt vand og dulmede sin hede trang, opstået gennem en god aften på dansegulvet. Han havde bare stået der, uimodståelig sød og venlig, og de havde danset længe sammen, inden han sådan lidt tøvende og med et lille smil havde spurgt hende, om hun ville se hans frimærkesamling.

Rød i hovedet havde hun hvisket ja tak, mens han havde fulgt op med brede smil og frække bemærkninger som ”jeg har danske og franske, hvis det siger dig noget?”, der alle havde tændt hende, så hun nu mærkede, hvor ophidset hun egentlig var blevet.

De havde drukket yderligere et par øl, der havde gjort stemningen endnu mere hed. Hun vidste med det samme, da hun så ham, at han var den rette. Hans drengede smil og sådan lidt generte bevægelser havde overmandet hende og sat hende i en anden verden. Hun gik ofte i byen, og somme tider fik hun ram på en eller anden stodder. Men altid bare sådan til lidt hygge, aldrig før havde det sagt pling som i aften! Hun mærkede også, at hun virkelig trængte til at ligge nøgen med en ordentlig mand, der kunne få hende ud at suse. Det var længe siden sidst, og hun kunne mærke, at hvis hun ikke skulle tørre helt ud, skulle det snart være. Også den måde, han dansede på! Tæt og ligesom dvælende i hendes favn, eller var det omvendt? Hans hænder svedte ikke, som de andres plejede. Han røg ikke, og han lyttede til hendes ord på en anden og mere intens måde end de fleste andre.

Efter således at have fået lidt mere styr på sine lyster gik hun ind i stuen, hvor han stod med ryggen til. Han vendte sig rundt, tog hende under armen og førte hende ind i soveværelset.

Hun gjorde sig klar til hans attak. Hun ventede bare på, at han nu ville omfavne hende, kysse hende og langsomt - eller hurtigt! Det var også i orden! - smed hende ned på dobbeltsengen.

I stedet åbnede han det ene skab og trak to hylder ud og tændte to spot.

Der, på hylderne i fuld belysning af de to spots i loftet, lå otte mapper, den ene tykkere end den anden.

-Nu skal du se, de to her yderst til venstre er danske mærker før 1901, og de er sjældne. Vil du ha´ en øl, mens vi kigger?

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
ina ravnkilde

sådan skal en novelle skrives. flot!