Er der så blevet flere indbrud under coronaen?

Hvordan ser det ud med indbrud og anden kriminalitet her i coronaåret? Det er fortsat gået nedad. Bortset fra tredje kvartal.

Kilde: Danmarks Statistik.

Antallet af anmeldte indbrud i beboelser var i årets tredje kvartal igen stigende efter at have været historisk lavt i andet kvartal. Dette hang sandsynligvis sammen med, at det var blevet sværere for indbrudstyvene at begå indbrud, når mange i løbet af foråret opholdte sig hjemme efter nedlukningen af Danmark som følge af COVID-19.

I tredje kvartal blev der anmeldt 4.864 indbrud i beboelser, når der er korrigeret for sæsonudsving. Det svarer til en stigning på 36 pct. i forhold til andet kvartal. "Beboelser" dækker over villaer o.l., landejendomme, lejligheder og værelser. Den mindre stigning i anmeldte indbrud i starten af 2018 kan formentlig forklares af indbrudsparagraffen (§ 276a), som trådte i kraft 1. januar 2018. Indførelsen af den nye paragraf betyder i praksis, at en række anmeldelser, der tidligere blev registeret som tyveri, nu registreres som indbrud.

Nogle erhverv kræver mere tøj på hovedet end andre

Nogle døre kræver mere sikkerhed end andre

Fik du læst:

Fik du læst:

Sådan oplever du et indbrud i dit sommerhus!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer