Er omskæring religion, kultur eller begge dele? (PH)

En folkekirkepræst tilkendegiver i et læserbrev i en ugeavis, at det vil være forkert at forbyde omskæring af hensyn til de pågældendes kultur og historie. I en tidligere serie artikler her på KlitPosten.dk udtalte forskellige personer sig om deres religiøse tro eller ikke-tro.

Hvad er deres holdning til omskæring?

Klik for hjemmeside

Uddrag af læserbrevet

Uddrag af læserbrevet

Klik for >

Per Holbo

– Ift omskæring er jeg ikke landet på en holdning til det endnu. Ikke mindst fordi jeg faktisk ikke véd så meget om det rent sundhedsmæssige.
Én ting véd jeg dog. Det er noget mere risikabelt ift infektion, hvis det foretages sent. Som spæd er risikoen noget mindre.
Derfor tænker jeg, at hvis der skal være restriktioner på, må det være en max grænse efter fødslen.

Og derudover bør dem, der foretager det, uddannes til det.

Lægernes modvilje til at lade sundhedspersonale tage det ind med henvisning til, at indgrebet er lægefagligt unødvendigt, giver jeg ikke meget for.
Det samme gør sig gældende for provokeret abort og fertilitetsbehandling, men det har de ikke problemer med.

Sådan udtalte Per sig om sit forhold til religion

Lige så længe, jeg kan huske tilbage, har jeg interesseret mig for de store ting i livet. Allerede som helt lille har jeg tumlet med de store filosofiske spørgsmål: eksisterer Gud? Hvis Han gør, hvordan er Han så? Hvis Gud er kærlig og god, hvorfor er der så ondskab i verden? Som teenager bøvlede jeg så meget med spørgsmålet, at jeg i en alder af 11 år besluttede mig for, at jeg ikke ville have noget med Gud at gøre. Jeg var nået frem til, at enten eksisterede Han slet ikke - eller også var Han en ondskabsfuld, gammel mand, der bare sad oppe i sin himmel og ventede på en chance for at slå mig oven i hovedet, når jeg gjorde noget forkert. Sidstnævnte var en uudholdelig tanke og det var nok dét, der fik mig til at afvise Hans eksistens, mere end det var en logisk og velovervejet filosofisk betragtning.

Læs hele artiklen:

Om at tro eller ej (Per Holbo)

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer