Få sommerens kunstoplevelse på SMK Thy i Doverodde

Her er lidt reklame for Statens Museum for Kunst. Da vi alle er medlemmer af den der stat, er det på en måde både dit og mit. Så besøg dit museum for kunst!

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

På SMK Thy kan man få en kunstoplevelse for hele familien. Museet holder til på Doverodde Købmandsgård, og her kan man gå på opdagelse i to udstillinger, nyde en frokost i den tilhørende café, købe lokale specialiteter i butikken og spejde ud over Limfjorden, som bugter sig lige bag museet. Museet har åbent hele sommeren tirsdag-søndag, og der er gratis adgang for børn under 18 år. Til og med d. 9. august er der 50% på alle øvrige billetter.

I år viser SMK Thy særudstillingen Hverdagsviljer. Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975. Udstillingen tager afsæt i, at 2020 markerer 50-året for både Rødstrømpebevægelsen i Danmark og Thylejren; to skelsættende manifestationer, som ville gøre op med tidens institutioner og normer – og som selvfølgelig også satte et aftryk på kunsten. Gennem fotografi, lyd- og videoværker undersøger udstillingen, hvordan en række danske kunstnere i 1960’erne og 1970’erne arbejdede i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur og dagligliv.

Oplevelser for hele familien

SMK Thy er for både store og små, og med et helt nyt familiekit kan børn i alle aldre være med. Gennem sjove opgaver og lege bliver børnene guidet igennem særudstillingen Hverdagsviljer. Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975 og får en introduktion i børnehøjde til udvalgte kunstværker. Familiekittet udleveres gratis på museet.

Hen over sommeren kan man også få fingre i en af SMK’s nye krea-muleposer, så man kan skabe sit eget lille værksted derhjemme. Posen er fyldt med kunstneriske godter og kreative opgaver, så børn i alle aldre kan gå på opdagelse i kunsten med farver, ler, perler, sjove dingenoter  medrivende fortællinger.

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

Fik du læst:

Fik du læst:

Thy til Ord i Hanstholm

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer